NOVA VELIKA POBEDA VLADIKE GRIGORIJA: Jači od svih napada

Mogao je ići sigurnim, već uhodanim putem, ne suprotstavljajući se nikome i vodivši se onom da se okreće “kako vetar duva”, mogao je uživati u svim blagodatima koje bi pristizale u neizmernim količinama sa raznih strana. Ipak, odlučio je hodati težim putem, imati svoj stav i govoriti ono što misli, ma koliko nekada reči bile skupe. Ali, onda ne bi to bio on, čovek u kome je narod prepoznao mudrost i sigurnost zbog čega je postao jedan od najomiljenijih ljudi u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a svakako najprepoznatljiviji – jer ne postoji osoba koja ne zna ko je vladika Grigorije.

-Hoću da mislim. I hoću da kažem ono što mislim, ako me već neko pita. Ne govorim ništa, ako me niko ne pita – rekao je početkom godine u intervju za jedan list. I upravo to je ono zbog čega je stekao brojne protivnike. Govorio je uvek istinu, a mnogi su ga pitali i pitaju i danas, zato su njegove reči toliko moćne i zato ih se toliko plaše.

A kada su vam neprijatelji moćni, metode kojima se bore protiv vas su surove i ne biraju se sredstva. Tako, skoro svakodnevno se pojavljujete na naslovnim stranama tabloida pisajući o vama mnoge laži, pokušavajući da vas diskredituju i da shvatite poruku da se trebate povući.Metod i princip rada je uvek isti, ipak hajka na vladiku Grigorija je jedinstvena jer je to hajka u kojoj miševi jure lava.

Nisu uspeli za sve godine da ga uplaše, niti da ga utišaju. Međutim, uspeli su u onome što su najmanje hteli. Pokazali su mu da je odabrao pravi put, a mnogobrojni vernici koji ga podržavaju dokaz su da borba ima smisla.Sve udarce je podneo stojeći, sa hrišćanskim mirom nudio i drugi obraz, shvatajući da ne znaju šta rade i time ih pobeđivao.I tek će da pobeđuje…

Izvor: Slobodaonline.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *