Čedina supruga: Loše je, evo kakva je situacija

Posle korone koju je imao u julu kada je jedva preživeo, Čedomir se pridržavao svih saveta lekara. Neistina je da je bio nemaran i da mu se stanje zbog toga pogoršalo – kaže Jelena Jovanović, supruga lidera LDP Čedomira Jovanovića.

Jovanović je pre šest meseci imao tešku obostranu upalu pluća izazvanu koronavirusom i po rečima njegove supruge, tada je jedva živu glavu izvukao.

– Otpušten je iz bolnice iako je i dalje imao upalu pluća. Opao mu je imunitet, pa su se lekari plašili da ga u bolnici ne napadne neka bakterija. Dogovor je bio da kod kuće miruje i on je tako živeo. Nikad ne bi izneverio sve ljude sa Infektivne i Bežanijske kose koji su ga spasili – kaže ona i naglašava da je njen suprug sve vreme išao na kontrole i pridržavao se svih saveta lekara.

U medijima su se poslednjih dana pojavljivale različite informacije o Jovanovićevom stanju, koje po rečima njegove supruge nisu tačne. On ima obostranu upalu pluća koja se zapravo vuče još iz jula, uz nju i embolije, ali šta je prava dijagnoza lekari tek treba da otkriju.

– Loše je, trpi jezive bolove zbog čega uz četiri antibiotika prima ketanol, trodon, čak i morfijum. Svi parametri su mu poremećeni. Iako više puta dnevno prima fleksarin, D dimer koji je odgovoran za zgrušavanje krvi i izaziva trombozu mu je 12 puta viši od gornje granice, CRP koji ukazuje na neku upalu, takođe. Gvožđe mu je sa 39, što je visoko palo na 5. Sumnjali su na unutrašnje krvarenje, ali srećom nije. Pritisak mu je zbog bolova užasno visok i teško ga lekovima vraćaju u normalu. Iako je teško svi se borimo, posebno on, znate već njegovo legendarno “Odustaćemo Nikad”- podseća ona.

Ona ističe da je korona potcenjena, da ljudi ne shvataju koliko je ozbiljno oboljenje u pitanju, kao i da niko više ne sme da se povlači pred šarlatanstvom, antivakserima, samozvanim prorocima koji banalizuju zlo kakvo je ovaj virus.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *