PALKE DJANS: Imam planinu planova

Palke Djans je godinama na sceni, mnoge stvari je uspeo i radio je mnoge kvalitetne stvari, a za budućnost ima mnogo planova koje će ga dovesti na vrh.

Kakvo iskustvo je za tebe bilo učešće u rijalitiju “Zadruga “?

-Dobro iskustvo, sa lošim posledicama. Bio sam kratko, pa mi je ostao pozitivan utisak iz tih nedelju dana, kao na nekoj ekskurziji i sa svim učesnicima sam se do tada slagao kul. Da sam ostao, pukao bih. Dok sam gledao kako se Vojke i Đekson (moji prijatelji i saradnici) muče tokom ostalih devet meseci, bilo je teško. Kao da su u zatvoru. Spomenuo sam posledice, neke su psihološke i osećaju se i dan danas, kod svih nas, a neke poslovne: morali smo da otkažemo deset-petnaest nastupa i dva spota u tom periodu, stali smo sa hiperprodukcijom kad smo bili najjači i izgubili vreme. Za cenu medijskog hajpa, izgubili smo dosta muzičkog.

Kako je počela tvoja ljubav prema muzici?

-Muzikalna porodica, sve kroz igru i pesmu, stalno je išla neka muzika. Ćale gitara, keva klavir i bili smo kao putujuća zabava, pogotovo kad odemo u goste. Danas i ja tako vaspitavam svoje dete. Mala je opasna harizmica, mislim da će biti zvezda!

Kada možemo da očekujemo neki novi hit od tebe i neki duet?

-Toliko pesama snimljenih, a neizbačenih. To mi je najbolnija rana. Te pesme su kao nerođena deca. Dosta sam se ja i promenio u međuvremenu, pa neke i ne bih više izbacivao. Komplikovana tema. Najbliže istini je da tražim novi identitet, zvuk, novu i zreliju formu sebe i Đansa i da ne žurim. 2020. je razbila dosta iluzija showbiznisa. Konkurencija je besmislena, cela ta trka… Kad sve može tek tako da stane!? Zato, treba biti svoj, biti iskren i upakovati najbolju verziju sebe. Imam osećaj da će 2021. biti odlična za neki novi početak!

Na koju svoju pesmu si najponosniji?

-Od objavljenih, Kalifa. Nema šta. Na stranu skoro četrdeset miliona pregleda, to je projekat koji sam tvrdoglavo izgurao posle pola godine raznih izazova. I to zato što sam verovao u pesmu, zato što je bila lična: posvećena mojoj devojci koja je trebalo da ode na duže kod “arapa sa haremom”, dok sam ja kao neki Aladin nudio tek bajku na letećem ćilimu. Na kraju je ostala i postala mi žena. No, to je za posebnu priču.

Sa kim bi voleo da uradiš duet, a nisi do sada?

-Od stranaca, Major Lazer, Sean Paul i Bizzey, čak je bilo i prilike za tako nešto, ali se izjalovilo. Od naših, sarađivao sam sa mnogima sa scene, generalno više kroz produkciju nego duete, ima i tu dosta neobjavljenih pesama. Mislim da bi bio red da izađe neki hit Đansa i THC ili ft. sa 2Bona, to zvuči kao benger već na papiru. Solo, mislim da bih sa Reljom napravio vanvremensku stvar. No, kad se poklope zvezde.

Da li bi nekad u budućnosti u koliko ti se pruži prilika ponovo ulazio u rijaliti?

-Kratko i jasno: NE. Veća dara nego mera.

Šta misliš o influencerima ,da li od Instagrama zaista može da se zarađuje?

-Pravo pitanje za jednog sociologa. U isto vreme dobro i loše. S jedne strane, nezapamćena istorijska prilika za ljude sa dna društva da dodju do vrha, s druge strane uvek sledi i strmoglavi pad, a nisu svi spremni i potkovani za to. Da ne kažem i školovani. Uticaj više ne ide samo odozgo, kao u vreme tradicionalnih medija, nego i odozdo. Dakle, komunikacija je dvosmerna. Živimo u vreme kada je, što kaže Vorhol, svako dobio priliku da bude poznat na pet minuta. Bitnije je koliki ti je hype i share, nego koje si škole završio. Tome su doprineli i rijaliti programi, kao i društvene mreže. Eto, postoji ta prečica do vrha. I do dna. Pa ti vidi da li ti se isplati.

Kakva je za tebe bila prethodna godina u globalu?

-Najbolja i najgora.

Poslovno, sigurno ovo drugo. Prosto, sve je stalo. Lično, definitivno prvo, našao sam se u ulozi oca, posvetio sebi, porodici i pravim prijateljima. Bila je dobra prilika da se napravi presek ko je tu za tebe, a ko ne. Lakše se diše!

Imaš li neke posebne ciljeve za budućnost koje bi podelio sa nama?

-Imam neke snove zbog kojih ne spavam noćima, ali ne bih da ih izgovaram naglas da ne nestane magija. Planina planova je u glavi. Muzikom ostajem da se bavim iz ljubavi, dok pravim neke nove priče. Bavim se tekstopisanjem, tako da mogu da radim na više frontova. Stay tuned.

Piše: Kristina Cakić
Izvor: Slobodaonline.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *