SASLUŠANA ŠEFICA MUP ZBOG POMAGANJA MAFIJI, DIJANA HRKALOVIĆ NA RAZGOVORU: Istraga u policiji zbog jataka!

Darko Elez (40), čije izručenje traže vlasti BiH zbog serije zločina, imao je leđa u MUP Srbije. Istraga unutrašnje kontrole pokazala je da su se njegova poznanstva granala do vrha policije i da su ovom kriminalcu, bliskom “kavačkom klanu”, pojedini funkcioneri MUP činili mnogobrojne usluge.

Tim povodom saslušana je i Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka. Ona je izjavila da se ne seća kontakta s njim, porekavši da je upletena u mrežu Elezovih zaštitnika, saznaje Srpski telegraf.

Nezvanično se saznaje da su inspektori koji se bave ovim slučajem došli do saznanja da je Elez pokrivan godinama.

“Sumnja se da su u periodu od dve godine prijave protiv njega za teška krivična dela, kao što su pretnje ubistvom i iznude, završavale u fioci, a ne pred tužiocem i sudom”, navodi izvor.

Zanimljivo je da je Elez svoju moć i veze demonstrirao i u zgradi policije. Čak su ga zaposleni u stavu mirno oslovljavali sa “gospodine Elez”, kao da je reč o nadređenom ili uvaženom gostu.

Unutrašnja kontrola nastavlja da radi na ovom slučaju, a kako kaže sagovornik blizak istrazi, uskoro se očekuju hapšenja unutar MUP.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je raspisalo poternicu za Darkom Elezom zbog optužbi da je bio vođa kriminalne grupe koja se bavila izbudom, ali na teret im se stavljaju ubistva i pokušaji ubistva, kao i niz drugih krivičnih dela. Takođe, Elez se dovodi u vezu sa dva ubistva koja su se dogodila u Republici Srpskoj 2018. i 2019, a žrtve su bile bliske Đorđu Ždralu, bivšem Elezovom saradniku i kumu, koji mu je u međuvremenu postao ljuti neprijatelj.

“U krugovima bliskim kriminalnom miljeu pojavila se priča da je Darko Elez umešan u ubistvo poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u Novom Beogradu. Nakon toga se posvađao s jednim od svojih saradnika Strahinjom Stojanovićem, koji je prošle godine dignut u vazduh u Novom Beogradu – podseća dobro obavešteni izvor.

Posle Darka policija je zakucala i na vrata njegovog brata Davora (43).

Braća Elez su u Srbiji imala špeditersku firmu koja im je bila pogodna za pranje novca, ali i za transport ljudi i robe između Srbije i BiH.

Darko Elez je navodno počeo kriminalnu karijeru kao švercer cigareta, ali je onda prešao i na šverc narkotika. Pošto je imao veze s obe strane Drine, postao je blizak saradnik “kavačkog klana” jer je mogao bez problema preko Drine da švercuje ne samo robu već i ljude koje je tražila policija jedne ili druge zemlje.

Srpsko pravosuđe još vaga da li će Darka izručiti BiH i on se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru. Konačnu reć daće Apelacioni sud.

Izvor: Kurir / Srpski telegraf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *