Ovo je čovek od ruskog poverenja koji će pobediti Vučića

Koreni iz sela Smać na Kosovu i Metohiji pomogli su Mlađanu Đorđeviću u razumevanju problema sa južnom srpskom pokrajinom, a odrastanje u Šumadiji da shvati i razume život i potrebe srpskog domaćina. U Šumadiji se formirao u čoveka, a kao i kod svih koji se vaspitavaju u centralnoj Srbiji, ona usadi iskreno rodoljublje.

Svojim dugogodišnjim aktivizmom, najpre kroz humanitarnu organizaciju “Naša Srbija”, a kasnije i kroz institucije pomogao je srpski narod na Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj i Hrvatskoj, braneći srpspstvo na svim mestima gde je ugroženo.

Kumstvo sa mitropolitom Amfilohijem

Upoznali su se 1986. godine i počeli intezivno da se druže, a blaženopočivši mitropolit Amfilohije venčao je Mlađana Đorđevića, ali i krstio njegovog sina Dimitrija.

Kao narodu, „Đed“ nam je ostavio tri zaveta, kojih se i Mlađan Đorđević pridržava. Prvi, koji je žarko želeo da ispuni a nažalost nije ga dočekao, da na Lovćen vratimo Njegoševu kapelu kao simbol bratstva, pomirenja i pobede, ali i povratka sebi. Drugi, da se očuva jedinstvo pravoslavnog naroda u Crnoj Gori i nedeljivost srpsko-crnogorskog identiteta. I treći, da sačuvamo Kosovo i Metohiju. Mitropolit se među prvima probio na Kosovo i Metohiju posle povlačenja srpske vojske i policije u leto 1999. godine, dok su albanski teroristi divljali i proterivali Srbe, da bi tražio, opojao i sahranjivao svojim rukama ubijene Srbe.

Zbog svog patriotskog delanja na raznim poljima, Mlađan Đorđević je ostvario odlične kontakte unutar Srpske pravoslavne crkve gde ima prijatelje i podršku među sveštenstvom, ali i brojnim vladikama.

Veze sa Rusijom

Kao čovek koji je odrastao na ruskoj književnosti, Mlađan Đorđević se zaljubio u rusku kulturu, a pravoslavlje kao veza dva naroda je ojačalo prijateljstvo i poštovanje.

Svojim pomaganjem u povezivanju slovenskih naroda stekao je brojne prijatelje na važnim funkcijama u Rusiji, kao što su Jevgenije Primakov koji je postavljen na čelo organizacije Ruska saradnja (ruska verzija USAID-a), Dmitrij Medvedev, bivši premijer Rusije, pa čak i sa Vladimirom Putinom, koji ustupaju medijski prostor u novinskim agencijama u Rusiji kako bi Đorđević obavestio rusku javnost o dešavanjima u Srbiji.

Đorđević, kao iskren rodoljub stekao je poverenje u brojnim krugovima koji žele da Srbija bude jaka i stabilna zemlja, zbog čega trpi konstantne napade režimskih medija u Srbiji, jer znaju da Vučiću je najveća opasnost upravo Mlađan Đorđević.

Izvor: Slobodaonline.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *