ŠOK: Doktori otkivaju – VUČIĆ NIJE DOBRO, EVO ŠTA SE DEŠAVA

Mnogi psihijatri na sceni Srbije su progovorili o stanju predsednika države Aleksandra Vučića. Oni koji su politički obojeni, nisu detaljno precizirali koja je dijagnoza ali su slepo povezivali sa šizofrenijom, teškim oblikom sociopatije i potrebom da je konstantno u medijima. Neki su to čak opisivali i maničnom depresijom, u jednoj fazi kada je pacijent totalno van sebe i u euforiji, a u drugoj toliko u problemu da je spreman i na suicid.

Sanda Rašković Ivić, koja je po struci psihijatar je u jednom od poslednjih intervjua rekla za Vučića da misli kako se patologija odigrala u detinjstvu, da je bio nesiguran dečak koji sada pokušava da se dokaže pokušavajući da izdominira ceo narod i pokaže se uvek u superlativu. Sa druge strane, Mila Alečković takođe psihijatar nije štedela reči i nazvala ga ludakom, psihopatom i bolesnikom koji je spreman da uradi sve samo da bi došao do profita i mučio narod.

Ali, ono što nam je najviše skrenulo pažnju jeste snimak koji smo dobili od penzionisanog psihijatra prof. dr. Milana Radulovića. Na snimku koji je okačen na Ju Tjubu jeste dijalog sa osobom koja je obolela od katatone šizofrenije, teške i neizlečive bolesti.  Gospodin Radulović nije mogao da sakrije poređenje sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.  Izbezumljen pogled, lice, nesigurnost, potreba za laganjem, svaki detalj podseća na osobu sa kojom trenutno imamo posla.

Ipak ono što se takođe vidi je ono što ne vidimo kada se ugase kamere, a Vučić ostane sam. O ovome su često govorili njegovi bivši prijatelji i saradnici gospodin Predrag Popović i Milovan Brkić.

”Kada se pogase kamere on postaje jedan uplašen i nesiguran peder”, govorio je gospodin Brkić za kanal Slavija Info.

Kako bi se uverili sa sličnošću ludila gospodina sa snimka i Aleksandra Vučića postavićemo kliničku sliku katatone šizofrenije.

Psihomotorni katatoni nemir ispoljava se besciljnom bujicom pokreta i jakom uzbuđenošću bolesnika. Pacijent viče, napada i urla na ljude iz svoje okoline, spreman je da uništi svaku prepreku, krajnje napetog izraza lica, užagrenih očiju. Pritom se zapažaju stereotipni pokreti koji mogu biti jednostavni (cupkanje nogama, prstima ruku, trzanje glavom, i dr.) ili složeni u vidu shematiziranih jednoličnih mehaničkih radnji (npr. odlazi u sobu, popravlja krevet, vraća se i seda na ivicu stolice, i to ponavlja stalno na isti način).

Stereotipija može biti izražena i u govoru, kada na isti način stalno verbalizira istu frazu, iste rečenice ili riječi (verbigeracija). Pokreti mogu biti manirirani koji se izvode na teatralan, neprirodan i vještački način, pa sve do potpune bizarnosti. Osoba se ponaša u skalama, od euforije i velikog, bezrazložnog uzbuđenja do minus faze, kada ima suicidne misli.

Sličnost sa Vučićem, ili umišljanje našeg poznatog psihijatra. Ostavljamo na vama da procenite.

Izvor: Slavija-info.com

9 thoughts on “ŠOK: Doktori otkivaju – VUČIĆ NIJE DOBRO, EVO ŠTA SE DEŠAVA

 1. Vi psihijatri sve znate.Samo ne znate šta je čojstvo ,a šta junaštvo.Kako vas nije sramota da stavljate i poredite ove slike?I da nije lud, sa takvim psihijatrima će svako da poludi.Za vas je svako lud.Muka mi je od vas sa profesionalnom deformacijom.Uostalom, koga ste vi lečili taj je samo mogao da postane doživotni zombi ,nakljukan lekovima.

 2. Cela Srbija zna da je Vucic shizofrenik ali on nastavlja da ubedjuje i LAZE narod i tako ce da poveca svoje bogastvo na racunama sto ih ima van Srbije.

 3. A ja bih svim ovim psihijatrima oduzela licencu za rad ne zato što su utvrdili dijagnozu nekom čoveku,već zato što su prekršili kodeks profesije i izneli svoje mišljenje javno. Očigledno je to da niko u ovoj državi više ne poštuje pravila i zakon i to samo zato što ne biva sankcionisan. Sramota.

 4. Neuropsihijatri (Diplomirani ludjaci)
  Psihijatrija je inace izmisljena “grana medicine”
  Svaki poremecaj u mentalnom sklopu coveka je biohemiske ili toksikoloske prirode.
  Njihovo svemoguce znanje see svodi na prepisivanju sedativa (omamljivaca) ,a pri klinickom lecenju najinovativniji method Im he vezivanje lisicama bolesnika.
  Nikada nisam sreo nikogoga koga su neuropsihijatri izlecili,makar I da je bolovao I od blage anksioznosti.
  U svakom slucaju,sa ovim “sizofrenikom”necemo gaziti po lokvama krvi I nositi kalasnjikov ,kao sa njegovim “uravnotezenim” prethodnicima.

 5. A kad je Srbija bila ovako uspešna, jaka, kad se ovoliko gradilo?
  Koji bi od današnjih političara mogao uspešno da vodi zemlju?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *