PONOVO NAMEŠTALjKA U SRPSKOM FUDBALU?

Iako je predsednik Aleksandar Vučić pre samo nekoliko sati najavio obračun sa fudbalskom mafijom, iako je na adresu saveza stigao dopis sa najviših fudbalskih instanci povodom nameštanja utakmica u Prvoj ligi Srbije, prve reakcije i konkretni potezi i dalje se čekaju.

Zakulisan i sporne radnje ponovo stižu sa iste adrese. Prva lige Srbije, jedan klub, jedan moćnik…

Juče je u Lazarevcu odigrano 31. kolo Prve lige Srbije između Kolubare i Radničkog iz Kragujevca, nakon čega su gosti bili primorani da reaguju saopštenjem smatrajući da njihov klub nije zaslužio takav tretman glavnog arbitra meča.

Za razliku od igrača iz Pirota i Novog Sada koji su performansom i simbolikom na i nakon utakmice iskazali svoje nezadovoljstvo, Kragujevčani su cirkus sa terena ostavili na terenu, te su se odlučili na ovakav vid protesta.

“Obestinile su se nažalost priče koje su kružile po fudbalskim kuloarima prethodinih dana, iako mi kao sportisti u iste nismo hteli da verujemo i nismo želeli ništa da preduzmemo po tom pitanju, verujući da naš koncept funkcionisanja ipak može da istraje. Dogodilo se suprotno” stoji u saopštenju.

“Od postanka ovog sporta, sudije su uvedene da vrše dužnost “delioca pravde”, ali videli smo da je ta funkcija u ovom sportu i takva njihova uloga nekada potpuno obesmišljena… Jasno je svakom ko se iole razume u ovaj sport da smo pri našem vođstvu oštećeni za čist nedosuđen jedanaesterac, čime je pri okolnostima naše odlične igre glavni sudija meča direktno uticao na rezultat. Shodno tome, mislimo da smo brutalno oštećeni. Šta je po sredi sa pravom se pitamo. Kada sagledamo proleće, čovek je sudio dve utakmice naše lige i obe su bile sporne, u obe je sudio na štetu gostujuće ekipe. Za nas je to sramota, sportska sramota i nepravda…” ogorčeni su Kragujevčani.

Prethodniog 29. i 30. kola u centru pažnje našli su se delioci pravde 29. Prve lige Srbije na mečevima Loznica – Kabel, Kolubara – Radnički Pirot i Radnički Pirot – Trajal.

Izvor: Slobodaonline.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *