ISPOVEST ENE FRIEDRICH: Kako je izgledao moj boravak u bolnici, TEŠKI DANI

Poznati hrvatski model Ena Friedrich imala je tešku trudnoću, mjesec dana je morala provesti u bolnici za vrijeme pandemije korona virusa, a ekluzivno za naš portal otkriva detalje kako je izgledalo.

-Rodila sam 24.03. ali sam to da tako kažem tajila, jer je beba tokom trudnoće imala komplikacije i postojala je velika mogućnost da će imati nekih poteškoća i nakon što se rodio. Nakon pregleda nekoliko specijalista (3 dana), vidjelo se da je s bebom sve u redu. Bio je neproporcionalan i nešto lakši nego što bi trebao biti, ali je zdrav – otkriva Ena.

Porođaj je prošao bez problema zahvaljujući odličnim ljekarima.

-Što se tiče samog poroda, radili su mi carski rez francuskom tehnikom. To je izuzetno rijetko u Hrvatskoj i imala sam ogromnu sreću što sam imala hirurga koji je izvodi. Riječ je o operaciji s kojom se ne reže mišić (za razliku od tradicionalnog carskog), tako da je sama operacija daleko manje agresivna, a oporavak puno brži. Nikakvih bolova nisam imala ni tokom operacije ni nakon nje. Normalno sam mogla hodati i raditi sve što i inače radim nakon samo tri dana- govori nam Ena i nastavlja:

-Budući da su me savjetovali da svejedno moram mirovati, mirovala sam. Da mi se živac nije uklještio na leđima od ležanja i da nisam navukla neku upalu (možda mjehura), ne znaju, nebi imala nikakvih bolova u tom periodu.

Nikakvih posledica nije imala nakon operacije.

-Nisam dobila nove kilograme, nikakve strije, nikakvo opadanje kose, kvarenje zubi, ništa slično čega sam se naslušala tokom trudnoće.

I za kraj, dokaz da je ostalo kod nas ljudi koji znaju svoj posao.

-I da, rodila sam u državnoj bolnici, nikakvi privatnici, nikakav poseban tretman nisam ni tražila ni plaćala, ni apartman zaseban… – završava mlada mama.

Izvor: Slobodaonline.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *