Kongresmeni optužili Vučića: AMERI UNIŠTAVAJU VUČIĆA, BAJDEN UKLJUČEN U RUŠENJE

Pet članova Kongresa uputilo je pismo predsedniku SAD Džozefu Bajdenu uoči Vučićeve posete Americi, u kom izražavaju sumnju da je odlučujući uticaj u oblastima energetike, komunikacije i infrastructure u Srbiji konsolidovala mala grupa ljudi koju predvode premijerov brat Andrej Vučić i njegovi prijatelji Zoran Korać i Nikola Petrović, koji je i direktor Javnog preduzeća „Elektromreže Srbije“.

Oni su ocenili da je neophodno ispitati veze te grupe sa specijalnim izaslanikom predsednika Rusije u Srbiji, Aleksandrom Babakovim, a takodje izrazili zabrinutost da su medijske slobode “opale na najnižu tačku od vremena tiranije Slobodana Miloševića.” U pismu je navedeno da medije u Srbiji direktno kontrolišu premijer, članovi njegove porodice i bliski poslovni saradnici. Kongresmeni su takodje kritikovali nedovoljni napredak u rešavanju ubistva trojie braće Bitići, američkih državljana albanskog porekla.

Premijer Vučić dao je impresivna obećanja tokom posete Vašingtonu u junu, i nadamo se da će biti pozvan na odgovornost da ih održi„, zaključuju u pismu koje potpisuju kongresmeni Idi Bernis Džonson, Karlos Kurbelo, Skot Peri, Zoi Lofgren i Adam Kinzinger.

Demokratska stranka (DS) saopštila je da te navode treba da provere istražni organi. S druge strane, u odgovoru SNS-a navedeno je da“građani Srbije znaju da Demokratska stranka podržava inicijative bosanskog kokusa u SAD-u, koji su posebno razočarani posle događaja u Srebrenici i zbog politike mira i stabilnosti koju vodi Aleksandar Vučić, i koji, zajedno sa Miroslavom Miškovićem, lobiraju protiv interesa Srbije“.

Izvor: ozonpress.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *