UHAPŠENA DRUGARICA ANREDJA VUČIĆA: Mediji ovo zataškavaju, EVO ŠTA SE DESILO

Odbornička grupa Dveri danas je na konferenciji za novinare obelodanila da je doskorašnja odbornica SNS Gorana Kaplarević u zatvoru, čime je, kako kažu, potvrđena teza o sprezi čačanske vlasti i kriminala. Predsednik Skupštine grada i jedan od poverenika SNS-a Igor Trifunović prvo je negirao bilo kakva saznanja o kriminalnim aktivnostima svoje odbornice, da bi nakon naknadnog pitanja novinara, rekao da je presuda suda naknadno doneta.

– Mnogi su sa nevericom doživeli i hapšenje doskorašnje odbornice Skupštine grada iz redova SNS, ali ne i mi. Ovo je samo potvrda teze koju već dugo ponavljamo – o sprezi čačanske vlasti i kriminala. Bivša odbornica se, prilikom podnošenja ostavke za odbornički mandat, nije udostojila da kolegama odbornicima saopšti i razloge koji su je opredelili za ostavku. Sada znamo razlog – odlazak na odsluženje zatvorske kazne. Normalno je da se sada pitamo da li nam predstoji još neko obelodanjivanje vanzakonskih aktivnosti gradskih čelnika, jer im posle ovakvog skandala više niko ništa ne veruje. Da li je u te kriminalne aktivnosti umešan i vrh SNS-a jer se dotična odbornica slikala sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i Andrejom Vučićem – bratom Aleksandra Vučića. Znate svi da se radi o odbornici SNS-a Gorani Kaplarević. To su pojedini mediji koji su imali hrabrosti obelodanili. Najveća odgovornost je na čelnicima SNS koji su ovo znali, a ćutali su – rekao je Dragan Ćendić, predsednik GrO Dveri u Čačku.

Predsednik Skupštine grada i jedan od poverenika SNS-a Igor Trifunović prvo je negirao bilo kakva saznanja o kriminalnim aktivnostima svoje odbornice, da bi nakon naknadnog pitanja novinara, rekao da je presuda za kriminalnu delatnost naknadno doneta.

– Na prošloj sednici Skupštine grada usledila je ostavka odbornice Gorane Kaplarević. Ona je navela da su razlozi za ostavku lične prirode. Skupština nema razlog da se udubljuje u razloge podnošenja ostavke, šta je usledilo posle toga nas ne interesuje. Da li je otišla na odsluženje kazne ja ne znam – odgovorio je Trifunović.

Na dodatno pitanje novinara, da li je rukovodstvo SNS znalo čime se porodica Kaplarević bavi, i da Dveri sumnjaju da je u te kriminalne aktivnosti umešan i vrh SNS, Trifunović je priznao da je presuda donešena naknadno.

– Naravno da nismo znali. Presuda je najverovatnije došla kasnije posle formiranja odborničke liste. Opozicija pokušava da naruši integritet Skupštine grada. Naravno da to nije istina – rekao je Trifunović.

Izvor: Ozonpress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *