BOLESNO: SNS krade novac od bolesne dece, OVO JE NJIHOV KRAJ – SPREMA SE PROTEST

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić još jednom se obratila ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević povodom očajnog stanja u domovima za decu bez roditeljskog staranja. Tom prilikom je skrenula pažnju na milione koji se slivaju na račun firme Nites, čiji je direktor ministarkin brat, dok za bolesnu decu, kako je navela, sredstava nema.

Tepić se ministarki obratila na Tviteru, gde je poručila da Kisić mnoge stvari mora da objasni.

– Darija Kisić Tepavčević prvo da objasni od kojih para je večerala sa Vulinom (16.000 evra) i zašto laže da joj brat nije direktor Nites-a, kome daju silne milione iz budžeta, a za bespomoćnu decu nema – navela je Marinika Tepić i zaključila:

– Džaba paradno slikanje. Prvo to, pa onda po Draganu, Mariniki šta joj još zadaju!

Da podsetimo, pre nekoliko dana je potpredsednica Stranke slobode i pravde poslala poruku ministarki da “sedne u kola i obiđe svaku ustanovu iz studije ‘Zaboravljena deca Srbije’, umesto što podatke o zlostavljanju dece naziva paušalnim i vređa autore studije”.

Međutim, očigledno je tu posetu domovima za decu ministarka iskoristila u svrhu lične promocije, što je danas poručila u saopštenju i Stranka slobode i pravde.

– Gospođo ministarko Kisić, kada smo vam rekli da sednete u kola i obiđete socijalne ustanove gde su deca ugrožena nismo vas poslali tamo da se fotografišete. Nije to trebalo da bude vaša marketinška kampanja, već vanredna inspekcija ustanova koje se spominju u izveštaju “Zaboravljena deca Srbije” grupe nevladinih organizacija – navedeno je u saopštenju SSP, da bi zatim bilo zaključeno:

– Prošlo je pet dana vi ste malo napadali nevladin sektor optužujući ih da lažu, predsednik vas je podržao i za stanje u ustanovama je optužio Mariniku Tepić i Dragana Đilasa, svakodnevno šaljete nekakva besmislena saopštenja i nikako da razumete da se radi o deci kojoj je potrebna podrška i pomoć. Vaš posao je da im to obezbedite. I zato, gospođo ministarsko, podnesite izveštaj o stanju u ustanovama socijalne zaštite i recite šta je plan, šta ćete tačno da uradite i kada. Ako ne znate, dajte ostavku kada vas već nisu smenili oni sa kojima se bogatite dok deca plaču.

Izvor: Direktno.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *