PENZIONERI SRBIJE SE DIGLI: Vučić gubi najveće biračko telo, EVO ŠTA JE RAZLOG

Dva člana Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, uz podršku Udruženja i fejsbuk grupe Vojni penzioneri Srbije, podneli su Višem tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv direktorke Republičkog fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Dragane Kalinović.

U saopštenju Udruženja se navodi da je prijava podneta zbog uskraćivanja prava na usklađivanje penzija od 4,21 odsto.

„Zbog vođenja postupka i do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu odlučili smo da krivičnu prijavu podnesu pojedinci zbog ograničenja koja postoje u grupnom obraćanju tom sudu”, stoji u saopštenju.

Ističe se da je usvajanjem Zakona o Vojsci Srbije, 1. januara 2008. godine 55.000 vojnih penzionera normativno izbačeno iz ministarstva odbrane bez garantovanja do tada stečenih zakonskih prava.

„Postupcima direktorke Fonda PiO i zaključkom Vlade Srbije, vojnim penzionerima je uskraćeno pravo na zakonski stečeno i korišćeno usklađivanje penzija od 4,21 odsto počev od 1. januara 2008. godine”, navodi se u saopštenju i dodaje da je Fond ta prava korisnicima civilnih penzija odmah i u punom iznosu isplatio za razliku od vojnih penzionera za koje to još nije urađeno, prenosi Tanjug.

Izvor: Tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *