Tuča političara i biznismena u “Mažestiku”; “Uhvatili smo se u koštac. Razdvajali su nas. Onda je došao sin”

Biznismen i kum Duška Kneževića, Dejan Sekulić tvrdi da mu je sin Andrije Mandića slomio nos u beogradskom hotelu “Mažestik”.

Sekulić je optužio Mandićevog sina Iliju da ga je udario šakom i dodao da je svemu prethodila žustra polemika sa Milanom Kneževićem u toku koje su u jednom trenutku nakon fizičkog kontakta i završili na podu beogradskog hotela “Mažestik”. Kako navodi podgorički list, sve se dogodilo u ponedeljak.

Sekulić je za “Vijesti” rekao da lideri DF Andrija Mandić i Milan Knežević nisu sprečili napad na njega, a da je dvadesetdvogodišnjaka od njega sklonio nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Andrija Jovićević.

List zatim navodi da još nisu dobili odgovor o incidentu iz MUP-a Srbije, kao ni da im na pitanja nisu odgovarali lideri DF, inače vladauće koalicije u Crnoj Gori. Navodi se i da su pripadnici beogradske policije uzeli snimke nadzornih kamera iz hotela.

Sekulić je inače hapšen 2019. godine u istrazi poslovanja bankara sa poternice Duška Kneževića, sa kojim je bio u kumovskim odnosima. Ističe da sukob s Kneževićem postoji još od kada je bio u pritovru u zatvoru Spuž.

“Ja sam tamo bio nezakonito, zbog toga što je Duško Knežević preko mene radio neke kredite i kad sam promenio advokata on je u Skupštini Crne Gore rekao da treba da se vidi je li neka koruptivna stvar zašto je Dejan Sekulić promenio advokata. Promenio sam advokata da bih imao pravilno suđenje, a on me nikada nije video, nije znao ni kako se zovem, ali mu je Duško Knežević rekao da to kaže u Skupštini. Zbog njegove izjave, kojom je zadovoljio potrebe Duška Kneževića, u Spužu sam zadržan mesec duže”, tvrdi Sekulić.

On dodaje da mu je tada poslanik, Knežević kasnije indirektno, preko zajedničkog prijatelja, priznao da je to uradio po nalogu prezimenjaka, a da nije razmišljao o kome se radi: “Rekao je i da će da mi se izvini. Čekao sam godinu, ali izvinjenja nema”.

Rvanje u holu hotela

Sekulić objašnjava da je u ponedjeljak oko podne sedio u salonu “Mažestika” odakle je video da na recepciju dolazi Milan Knežević.

“Prišao sam mu i na najljubazniji način rekao: ‘Gospodine Kneževiću, ja sam Dejan Sekulić. Vi mene ne poznajete. Zašto ste me pominjali u Skupštini Crne Gore na nepristojan način? Nikada me niste videli, ne znate ko sam, ni kako se zovem, ne živim u Crnoj Gori 45 godina’. On je bio drzak, onako kako političari znaju biti drski i počeli smo se svađati. Rekao mi je da lažem, a ja njemu da je idiot. Bilo je malo čarke među nama, a onda nas je krenuo razdvajati direktor ‘Mažestika’. On je krenuo da me udari nogom, a kako su nas razdvajali opet smo se uhvatili u koštac i pali, on dole, ja gore. Razdvojili su nas ljudi iz ‘Mažestika'”, kazao je on.

Sekulić kaže da se nakon toga vratio u salon i nastavio da sedi sa dvojicom prijatelja, a da je Knežević ostao u holu.

“Dva konobara su stajala između, da ne dođe ponovo do sukoba, iako sukob među nama nije ni bio tuča, nego više nego nadgornjavanje. Posle desetak minuta došao je Andrija Jovićević i pitao me: ‘Šta je to Dejane bilo?’. Iza njega je došao Andrija Mandić i pored njega njegov sin. Sedio sam zavaljen u fotelji i mislio da ćemo da razgovaramo. Sin Andrije Mandića došao je na dva metra, a onda brzim korakom prišao i udario me šakom u nos. Slomio mi je nos”, nastavlja dalje Sekulić.

Zatim kaže da bi tuča bila možda i veća da Andrija Jovićević nije reagovao i sklonio tog dečka. “I dalje sam sedeo i faktički bio u krvi. Haos se završio udarom i mojim polomljenim nosem”, rekao je on.

Kazao je i da zbog krvarenja nije mogao da čeka Hitnu pomoć, već je otišao u zdravstvenu ustanovu gde su mu konstatovane teške telesne povrede.

Sekulić ističe da je inspektorima izjavu dao dan nakon incidenta i da veruje da će pravosudni organi Srbije procesuirati krivca.

Izvor: Vijesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *