KRVAVA BITKA ZA JUŽNU TRIBINU: Službe otkrile novo ime – DA LI ĆE ON BITI NASLEDNIK VELJE NEVOLJE?!

Bitka za prevlast na južnoj tribini stadiona FK Partizan u punom je jeku od kako je uhapšen Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i najmanja varnica mogla bi da izazove krvavi rat do istrebljanja, saznaje Republika.

Nakon što su u javnosti isplivale informacije da bi nekadašnji vođa navijačke frakcije “Alkatraz” Đorđe Prelić, koji je pravosnažno osuđen za saučesništvo u teškom ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona, mogao da preuzme Belivukove “Principe”, u borbi za prevlast na južnoj tribini pojavilo se još jedno ime.

Reč je o Damjanu Šobiću, takođe jednom od vođa navijača “Alkatraza”, koji je uhapšen tri nedelje pošto su Nevolja i njegov gang završili iza rešetaka.

Prilikom pretresa njegovog stana policija je pronašla pištolj i 13 komada municije, a protiv njega je podignuta krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i nošenja oružja i eksplozivnih materija.

Podsetimo, Đorđe Prelić pušten je na slobodu 20 meseci pre isteka kazne od 10 godina zatvora zbog saučesništva u ubistvu Tatona 2009. godine na Zelenom Vencu u Beogradu.

– Prema saznanjima bezbednosnih službi, pored Prelić u igri za prevlast na južnoj tribinu pominje se i Šobić – objašnjava naš sagovornik.

Prvi korak koji je učinio na slobodi, kao što je Republika pisala, bio je uspostavljanje kontakata sa “Principima” kako bi preuzeo tu navijačku grupu.

Sastanak, međutim, prema informacijama koje smo objavili, nije bio volji uhapšenom Belivuku, nego i Prelićevim saborcima iz “Aljkatraza”, koji Belivuka krive za njihovo proterivanja sa južne tribine, ali i ubistvo Prelevićevog kuma – Ljubomira Markovića Kiće.

Izvor: Republika.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *