EVO KAKO JE AMFILOHIJE PONIZIO VUČIĆA: Uništio ga, VUČIĆ JOŠ DRHTI KAD SE SETI

Vučić sve više podseća na Broza – ja sam jedini koji odlučuje, ja sam jedini koji predlaže, ja sam jedini čiji svaki predlog mora biti prihvaćen, ko ne prihvati taj više ne postoji, svi koji nešto znače u Srbiji moraju biti uz mene ili će biti moji ljuti protivnici. Broz je oko sebe imao neke propale studente koji su o svemu odlučivali u Srbiji, to me podseća na ovo sada – oko mene svi nepismeni, svi van struke, ja jedini govorim i prezentiram program, izjavio je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić govoreći o liku i delu predsednika Srbije.

On je rekao da prema anketi 98 posto građana Srbije ne zna ko je ministar privrede Srbije.

– To je ključno ministarstvo jedne države. Žena se nikad nije pojavila javno da objasni. On predlaže, on gradi fabrike, on otvara, nikada ministarka privrede nije bila uz njega kada otvara neku fabriku da se obrati, da kaže koji je program. U Ministarstvu privrede je državni sekretar Dragan, mislim da je Stefanović, iz Surdulice. I jednom kad sam bio u Surdulici kod Ivice Tončeva, pitam Tončeva za njega, on mi objasni, kaže: „To je moj najbolji konobar koga sam ikad imao u piceriji“. Dakle, konobar iz picerije u Surdulici je ključni čovek u ministarstvu privrede već tri-četiri mandata – ispričao je Ilić.

On je rekao da Hrvatska ima dva ministra u Vladi Srbije, kao i grad Tuzla.

Ilić se osvrnuo i na jučerašnju situaciju kada je Vučić pozvao telefonom ministra Malog da mu traži novac za neki lokalni autoput.

– Zamislite, on telefonom poziva ministra finansija, kaže mu: „Šta radiš?“. On kaže: „Brčkam se“. I on kaže: „Devet miliona mi treba za ovaj put ovde da obećam, jel to u redu?“, i on kaže: „Da, da, u redu je obećajte“. A gde studija, gde projekat, otkud zna da to košta baš devet miliona evra? Gde tender? – pita lider Nove Srbije.

– Da li verujete, govorio sam o tome u Čačku, direktor jednog javnog preduzeća, dečko kupio diplomu fakulteta, a nema završenu srednju školu. A taj protivkandidat je bio s njim školski drug i znali se dobro i on ga utuži da nije imao srednju školu. Jer kako je završio fakultet ako nije imao srednju školu. I utuži i dokaže se da stvarno nema srednju školu. I on je posle četiri godine od završenog fakulteta nabavio diplomu o završenoj srednjoj školi. I nikog ga ne dira, još uvek je direktor. Jer, ako imate člansku kartu, šta će vam fakultet, čoveče, šta će vam srednja škola? – nasmejao se ironično sagovornik Helmkasta.

On je rekao kako je sedeo jednom sa vladikom Amfilohijem, a tu je bila i delegacija iz SNS.

– Sećam se, dolazili su ovi iz SNS, a bio sam i ja tada kod sada pokojnog vladike Amfilohija, kao gost na Cetinju. I oni mu kažu: „Evo, sve što treba za crkvu, mi ćemo sve da uradimo što vam treba. Sve što kažete da uradimo, mi ćemo vam pomoći“. A Amfilohije je odgovorio: „Sinko, meni treba ozbiljna država, a vi to ne možete da mi uradite“ – preneo je Ilić.

On je govorio i o eksplozijama u fabrici namenske industrije „Sloboda“ iz Čačka, gde je ranije godinama bio član Upravnog odbora.

Govorio je i o tome kako je išao u Dubai da vidi ko gradi Beograd na vodi, a šta je tamo video, možete pogledati u emisiji.

Izvor: Naša borba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *