PORUKA VUČIĆU: Vojnici okrenuli leđa generalu, PORUČILI DA JE VUČIĆ GOTOV

Slučaj pogibije vodnika Dejana Stojkovića, vojnika koji je spletom užasavajućih okolnosti preminuo na Pešteru tokom priprema za vojnu vežbu „Munjevit udar 2021“, ne prestaje da intrigira javnost. Pritisci s kojima su se Stojkovićeve kolege susrele tokom istrage, među kojima su i pokušaji da promene iskaze o pogibiji, nisu sprečili vojnike da ostanu verni stradalom vodniku, pa su tako brigadnom generalu Željku Kuzmanoviću okrenuli leđa prilikom pozdrava.

Vojnici su svi do jednog morali da napišu izveštaje o svemu što se dogodilo na Pešteru, a nezavisna komisija ispitivala ih je od 13 časova, pa sve do pola 3 ujutru. Ipak, ni dugo saslušanje vojnika, nije ih sprečilo u nameri da do kraja budu dosledni istini.

Svi su do kraja ostali verni svom kolegi Dejanu Stojkoviću, ne želeći da ukaljaju uspomenu na njega i njegovu časnu smrt.

Koliko su mu verni i bliski možda najbolje oslikava trenutak da su, kada se brigadni general Željko Kuzmanović obratio vojnicima pozdravom „vrlo dobro“, na šta je trebalo da odgovore sa „služimo Srbiji“, umesto ustaljenog odgovora, vojnici su mu okrenuli leđa, saznaje Nova.rs.

Podsetimo, vodnik prve klase Dejan Stojković preminuo je 24. juna, tokom izvođenja vojne vežbe na Pešterskoj visoravni.

Tokom priprema za vojnu vežbu „Munjevit udar 2021“ oklopno vozilo u kome se nalazio stradali vodnik Stojković pogođeno je eksplozivom „trotilom“ sa usmeravajućim dejstvom čija je upotreba zabranjena.

On je na ovoj vežbi korišćen zbog snimanja specijalnih efekata, kako bi gledaoci stekli utisak da su oklopna vozila izuzetno otporna i izdržljiva.

Vojni sindikat: Ministar odbrane da podnese ostavku

Slučaj pogibije Stojkovića nedeljama ne prestaje da intrigira, a javnost zahteva odgovore na pitanja kako je došlo do tragedije i ko mora da snosi odgovornost.

Tako je predsednik Vojnog sindikata Novica Antić izjavio da bi zbog pogibije starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića, Nebojša Stefanović trebalo da iz moralnih razloga podnese ostavku na funkciju ministra odbrane, a na odgovornost bi trebalo da budu pozvani svi generali koji su komandovali vežbom na Pešteru.

„Ministar Stefanović je morao da formira Komisiju za vanredne događaje koja bi utvrdila okolnosti pod kojima je poginuo Stojković. Saopštenje koje je tim povodom izdalo Ministarstvo nije istinito. Stojković nije bio bolestan i verovatno je preminuo od posledica trovanja gasom halonom“, rekao je Antić.

Izvor: Nova

2 thoughts on “PORUKA VUČIĆU: Vojnici okrenuli leđa generalu, PORUČILI DA JE VUČIĆ GOTOV

 1. Vojniku nek je laka zemlja i pokoj dusa kao i saucesce njegovoj porodici jer su izgubili sto se kaze sve u zivotu..
  Tenzije dizete vi u zelji da izazovete bilo kakav razdor u vojsci i drzavi..koliko je vojnoka dosad poginulo sto na vezbi sto za vreme rata..
  Ginu civili svaki dan neka nesreca pa eto i po koji vojnik..VAS DRUGO NESTO MUCI MNOGO KRUPNIJE.. SAMO DODAJTE KOJA VAS KOLONA PLACA DA OVO POTENCIRATE..AKO SMETE OBJAVITE I CIJEG STE PLATNOG SPISKA.

 2. Трагедија је губитак сваког живота.
  Дисциплина и чување образа професије умањује могућност да се овако нешто деси.
  Лепо је што војници стоје уз свог саборца, али да ли је требало на жртве да чекамо?
  Свакодневно кршење уставног поретка, криминализација и отимање институција, продаја сопствене земље комад по комад су ствари због којих је Војска ОДАВНО МОРАЛА РЕАГОВАТИ!!! Закон је у њиховим рукама, као и логистика. Када ће се војска понашати као Војска? Државу губимо, нација нестаје, “власт” криминализује све што дотакне! ЗАШТО ВОЈСКА НЕ РЕАГУЈЕ????? ХАПСИТЕ ГОВНА!!! Да је то на време урађено до овога не би дошло!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *