OGLASIO SE IZVOĐAČ RADOVA na Vračaru: Izjava koja će mnoge iznervirati, BRUKA

Milovan Radojević, direktor firme Ropeber Studio, izvođač radova i odgovorno lice čije se ime navodi na građevinskoj tabli kod gradilišta u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, pored kojeg se urušila zgrada, rekao je “da on nema ništa sa tim”, – ni sa radovima, ni sa urušavanjem, piše “Blic”.

Dok stanari Vidovdanske 2 a na Vračaru prolaze kroz agoniju – jedan deo zgrade im se srušio u petak, a drugi danas zbog kopanja temelja za stambenu zgradu pored, te su ostali bez doma, Radojevć tvrdi da “on i njegova firma nemaju nikave veze ni sa urušavanjem ni sa radovima.

Kako ističe, njegova firma je bila angažovana “za sasvim druge radove, koji nisu bili ni započeti”, a uz to je i “ugovor koji je imao sa investitorom raskinuo”.

– Kao što sam i policiji rekao, “Ropeber Studio” i Milovan Radojević nemaju nikakve veze sa urušavanjem u Vidovdanskoj ulici, jer je investitor sa mnom ugovorio radove koje je tek trebalo obavljati, koji nisu ni mogli biti započeti dok se ne završe radovi za koje je bila angažovana druga firma – tvrdi Radojević za Blic.

Na pitanje ko je onda kriv, odnosno ko je kopao za temelje, Radojević tvrdi da ne zna.

Usmeni raskid saradnje

Kako dalje kaže, Ropeber Studio je bio angažovan za izvođenje temelja, armiranobetonske radove, stubove, ploče, ali je čak i za te radove ugovor “usmeno raskinut”, jer je njegova firma, kaže, “bila zauzeta radovima na drugim gradilištima i nije mogla da se obaveže da će radove vršiti onom brzinom kojom je to želeo investitor”.

– Investitor je nakon našeg usmenog dogovora o raskidu saradnje, angažovao drugu firmu koja bi vršila te radove – tvrdi Radojević, dodajući da je i sam, kao i investitor, za krivičnu prijavu saznao iz medija, a da mu je i građevinska inspekcija potvrdila da će krivična prijava biti podneta.

Za tu drugu firmu Radojević nije znao da kaže kako se zove. Kako je rekao, njegovo ime se pojavljuje na građevinskoj tabli zato što je “Ropeber Studio d.o.o.” bio angažovan kao jedan od izvođača, a ne jedini izvođač.

Inače, na građevinskoj tabli gde su navedeni svi detalji o samom objektu, dozvoli, investitorima i slično, kao jedini izvođač radova stoji samo – “Ropeber Studio”, firma o kojoj sve vreme i pričamo i njen direktor Milovan Radojević.

– Rekao sam isto to i građevinskoj inspekciji – da se moje ime tamo pojavljuje zato što se nikad ne pojavljuju nazivi svih izvođača, a posebne firme su bile angažovane za svaku grupu radova: rušenje, iskop, šipove, metalno razupiranje. Tek kad se ceo iskop završi, tek tada bih ja došao sa svojim ljudima da armiramo temelj, da betoniramo i ostalo, ali do tih radova se nije ni došlo – kaže Radojević.

Izvor: Espreso.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *