5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

PUTIN UDARIO NA VUČIĆA: Besan što ga je izdao, EVO KO JE NJEGOV NOVI IGRAČ U SRBIJI

Politički analitičar Dušan Janjić komentarisao je za sarajevsku FACE televiziju nedavne beogradske proteste podške Rusiji.  Janjić je lidera pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića označio kao glavnog ruskog čoveka u Srbiji, dok je predsednika Aleksandra Vučića okarakterisao kao prozapadnog političara, koji će odmah nakon aprilskih izbora uvesti sankcije Moskvi.

– “Ove proruske demonstracije nije napravio Vučić, njih je vodio Mlađan Đorđević, nekadašnji savetnik Borisa Tadića za odnose sa Srbima u regionu. On je taj koji je u doba Tadića ‘potpaljivao’ i Dodika i Srbe na Kosovu. On je taj koji ima nevladinu organizaciju koja ima svoj ogranak, bajkersku organizaciju “Noćni vukovi, a onda napravi organizaciju koja je direktna ekspozitura GRU (ruska vojna obaveštajna služba). On vodi demonstracije, on je specijalista za demonstracije. Čim on to vodi, znači da i za toga ne stoji Vučić”, tvrdi Janjić.

Vučić je samo odgovoran za to što se u većinskom delu javnosti veruje da je saradnja sa Rusijom prava politika, te da se sad vodi borba za te glasove, objasnio je Janjić zašto Vučić još uvek nije uveo sankcije Rusiji.

– “Moskva u budućnosti više računa na Đorđevića nego na Vučića. Vučić ima vrlo ograničen vremenski prostor, on je vrlo nervozan što se traži od njega da se pre izbora 3. aprila izjasni šta će uraditi 4. aprila, dan posle izbora. Čim se prebroje glasovi, njegova priča da ‘neće uvesti sankcije’ će se vrlo brzo realizovati u uvođenje sankcija Rusiji”, rekao je između ostalog Dušan Janjić tokom svog gostovanja na FACE televiziji.

Izvor: Politicki.rs

Pročitajte

KO JE NJEMU DAO PRAVO: Toma Mona rekao da će građanima uvesti nove troškove, EVO ŠTA ĆE NAPLAĆIVATI

Urednik

Vučić otkazao sve posete inostranstvu – RAZLOG JE ŠOKANTAN

Urednik

LICE SA AMERIČKE CRNE LISTE SE DRUŽI SA VUČIĆEM: Vučić se kleo da ga ne poznaje, A SADA GA FOTOGRAFIJA ODALA

Urednik