7.3 C
Belgrade
26. Marta 2023.
Srbija

NAJMOĆNIJI PROTEST U BEOGRADU PROTIV VUČIĆA: Ovo je prilika za njegov pad, MEDIJI POKUŠAVAJU SAKRITI

Advokati su danas ponovo protestovali ispred Vrhovnog kasacionog suda (VKS), pozivajući taj sud da poštuje zakone, Ustav i presude Evropskog suda pravde povodom sporne dopune stava VKS o troškovima obrade kredita, koji su, navedeno je na skupu, “doneti po ličnom nahođenju” predsednika VKS Dragiše Slijepčevića i predsednika građanskog odeljenja.

Kako to izgleda pogledajte OVDE.

„Dosadašnji način na koji je VKS donosio pravne stavove krši Ustav i zakone, jer se meša u zakonodavnu vlast i time narušava slobodu i nezavisnost sudstva nižestepenih sudova, jer koristi naredbodavne stavove uz objašnjenje da ujednačavaju praksu“, rekao je advokat Miroslav Živković.

On je upozorio da banke „dižu medijsku hajku“ i da se „bankarski lobi“ ponaša kao da je Vrhovni ili Ustavni sud i govori kako se presuđuje, istovremeno pozivajući građane da se odreknu tužbenih zahteva protiv njih.

Ocenio je da se “svi iz pravosuđa prave gluvi” po ovom pitanju i da će advokati protestovati na svakih deset dana dok ne budu počele da se poštuju presude Evropskog suda pravde, jer one imaju snagu presuda Ustavnog suda.

Živković je rekao da će advokati tražiti Slijepčevićevu ostavku i da je potrebna temeljna reforma pravosudnog sistema, jer su i pored reformi pravosuđa već 30 godina “tu uvek isti ljudi”, među kojima i Slijepčević.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

NAROD SE NIJE PREPAO POLICIJE: Policija na došla na protest, SADA SLEDI JOŠ VEĆI OTPOR

Urednik

DOK JEDNI SLAVE DRUGI NA ULICI: Veliki protest radnika u Beogradu, NEPREGLEDNA KOLONA PREPLAVILA BEOGRAD

Urednik

KAKAV VIDEO: Stefanović preti čoveku dok ga Hrkalovićka smiruje nazivajući ga ljubavi, OVO JE HIT

Urednik