5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Srbija

NOVA POBUNA PROTIV VUČIĆA: Veliki štrajk počinju radnici pošte, A NOVI DOVODI VUČIĆA DO LUDILA

Radnici Pošte Srbije sa teritorije Radne jedinice Zemun zahtevaju povećanje plata od 17 odsto i isplatu solidarne pomoći predviđene aneksiranim Kolektivnim ugovorom iz 2019, poruka je sindikata Sloga.

Stefan Mitrović iz ovog sindikata za Infobiz ističe da radnici zahtevaju i isplatu zarade iz viška dobiti najkasnije do 20. marta, kao i da se ugovori o privremeno povremenim poslovima prevedu na određeno vreme. Za utorak je najavljen i protest upozorenja ispred pošte u Glavnoj ulici u Zemunu.

– Realna situacija je da povećanja do sada nema ili ako ima mizerno je, daleko je od onih 17 odsto koje su tako pompezno najavljivali sindikati koji su pregovarali sa rukovodstvom – ističe Mitrović, prenosi N1.

Situacija u tom preduzeću je, kako ističe – alarmantna već godinama u nazad.

– A, posebno poslednjih nekoliko meseci otkad smo dobili novo poslovodstvo iz redova vladajuće stranke. Takođe smo slušali razna obećanja, kule i gradove i na kraju nismo dobili ništa. Nemamo dovoljan broj radnika na kritičnim mestima i u tehnologiji i na pojedinim mestima u administraciji. Svi ljudi su tu došli da rade svoj posao i prime neku platu dostojnu čoveka. To nažalost nemamo i kulminacija će se desiti već sutra – navodi Mitrović.

On ističe da je protest najavljen na nivou radne jedinice Zemun, koja broji nešto malo više od 800 zaposlenih.

– Činjenica je da samo povlašćeni imaju neku platu dostojnu čoveka, sa kojom mogu da žive, dok mi ostali moramo da se snalazimo pa čak i da tražimo još neki posao – rekao je za Stefan Mitrović iz sindikata Sloga.

Izvor: Opozicija na jednom mestu

Pročitajte

NAJVEĆA VUČIĆEVA PREVARA: Najavio kao posao godine, A OVIM SRBIJU STAVLJA U ROPSTVO OVOM ČOVEKU

Urednik

ŠOKANTNE SLIKE: Vučić doveo strane policajce u Srbiju, EVO ŠTA SE SPREMA (FOTO)

Urednik

VUČIĆU SE SVETI KUM: Fizički se sukobio s Andrejem, A SADA SKIDA ALEKSANDRA S VLASTI – EVO ŠTA IM JE SPREMIO

Urednik