22.4 C
Belgrade
1. Oktobra 2022.
Politika

OPOZICIONAR RAZBIO NAPREDNJAKA U DUELU: Ovo je bilo jezivo gledati, EVO ZAŠTO NIKO OD NJIH NE SME NA DUEL

Atmosfera TV duela između Sava Manojlovića iz Kreni-promeni i vlasnika TV Pink Željka Mitrovića u emisiji „Pravi ugao” na RTV je burna, a tokom programa su pale teške reči i uvrede.

Savo Manojlović je na početku emisije rekao da oni insistiraju na poštovanju zakona, gde su, kako je rekao, naznačeni minimalni uslovi da pružalac mora imati informativni, naučno-obrazovni, kulturno-umetnički, dokumentarni i dečji program. Manojlović je naveo da je Pink prekršio zakon kada su dobili opštu frekvenciju jer nisu ispoštovali ove uslove.

Kako je to izgledalo pogledajte OVDE.

„Nacionalna frekvencija je javno dobro, ali se moraju ispuniti kriterijumi“, rekao je Manojlović u emisiji „Pravi ugao“.

Željko Mitrović je negirao da TV Pink mora da ima kulturno-umetnički program i dodao da Pink nije kršio zakon.

“Prodao si imovinu na Kosovu”

“Ja sam ovde da bi pokazao i dokazao koliko je Savo Manojlović jedan lažov i prevarant… Rekao bih seoska varalica”, rekao je Mitrović. Vlasnik TV Pinka se zatim obrušio na Manojlovića optužujući ga da je “prodao imovinu u Prištini”, dok je on, kako je Mitrović rekao za sebe, branio mostove u Beogradu tokom bombardovanja Srbije. Mitrović je vređao Manojlovića da je “lažov”, a onda je pokazao papire za koje je Mitrović naveo da predstavljaju uverenje Poreske uprave o nemanju poreskog duga.

Mitrović se tu nije zaustavio pa je Manojlovića nastavio da vređa da je “Rokfelerova podguzna muva”.

“Ovo je jedini primer da mi ovde stalno imamo želju manjine da vlada većinom. Kada neko dobija pare da uznemirava javnost, onda ja to razumem. U ovom slučaju Kreni-promeni od Rokfelera. Ja ne znam da li je to krivično delo, ovo što sada radite je pritisak na REM i to je isto kao pritisak na tužilaštvo. Naša peticija je odgovor na peticiju Manojlovića”, dodao je vlasnik Pinka.

Na Pinku nema kulture, ja nisam besan na Mitrovića

Savo Manojlović se onda vratio na temu i podsetio je da je REM jasno rekao da Pink nema kulturno-umetničkog programa.

“Krši se zakon, REM je to morao da oduzme. TV Hepi je dobila pola frekvencije pa se onda to proširilo. Ona je dobila kao dečja televizija,  a ona sada taj program nema ni u naznakama. Jedini problem koji imam je kršenje zakona”, rekao je Manojlović i dodao da on “nije besan zbog uvreda Mitrovića”.

“Ja nemam ništa lično protiv gospodina Mitrovića i meni je žao što se on ovako ponaša. Ja nemam problem niti sa rijalitijem niti sa bilo kojim gledaocem koji gleda rijaliti program, ono što je problem jeste brutalno prikazivanje nasilja na malim ekranima”, pojasnio je Manojlović. Podsetimo, vlasnik televizije Pink Željko MItrović pozvao je ranije direktora kampanje organizacije Kreni–promeni Manojlovića da zajedno budu gosti emisije “Hit tvit” na toj televiziji.

“Da ne bi bilo da nisam fer, pozivam Savu Manojlovića javno, da sa mnom učestvuje u ovonedeljnom Hit tvitu! P.S. Savo, biću fin, obećavam, jer sam domaćin!“, napisao je Mitrović na svom Tviter nalogu prošle nedelje.

Mnogi pratioci Mitrovića podržali su ovaj njegov predlog, a bilo je i predloga da se „suoče“ i u Utisku nedelje”. Mitrović je ponudio Manojloviću da bira mesto i vreme. A povodom predloga da se sučeljavanje odigra u “Utisku” Mitrović je naveo da bi „bilo glupo da pravi gledanost konkurenciji ali da bi svakako razmotrio poziv“.

Nakon toga, Manojlović je objavio na svom Tviter nalogu da prihvata ponudu vlasnika TV Pink i tom prilikom je predložio da to bude emisija „Pravi ugao“ Radio-televizije Vojvodina, na šta je Mitrović odgovorio „može Savo, javite mesto i vreme, dolazim“.

Manojlović je predložio da duel vodi autorka „Pravog ugla“ Ljubica Gojgić i kao svoj jedini uslov naveo da tu emisiju direktno emituje i TV Pink.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

ODLUČENO: Srbija ponovo ide na izbore, EVO KADA ĆE BITI ODRŽANI

Urednik

BROD POČEO DA TONE: Ministar vratio člansku kartu SNS, NAPUSTIO STRANKU I UDARIO NA VUČIĆA

Urednik

VUČIĆEV OBRAČUN SA DAČIĆEM: Ruši kuću visokog funkcionera SPS – SUKOB KOJI RUŠI KOALICIJU

Urednik