17.1 C
Belgrade
30. Marta 2023.
Srbija

POLJOPRIVREDNICI BLOKIRALI PUT: Kreće veliki ustanak za odbranu zemlje, VUČIĆ POKUŠAO VELIKI KRIMINAL

Banatski poljoprivrednici organizovali su protestnu vožnju traktorima u Zrenjaninu, zbog toga što su Vlada Srbije i predsednik Srbije ignorisali zahteve ratara da im se povećaju subvencije i ukinu akcize na gorivo. Protest i u Padini i u Kovačici.

Kako protest izgleda pogledajte OVDE.

Kako javlja reporterka N1, u protestnoj koloni je oko 50 traktora.

Poljoprivrednici su svoje zahteve Vladi Srbije i predsedniku Srbije uputili 14. februara.

Poljoprivrednici zahtevaju ukidanje akciza za evro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva, subvencije od 200 evra po hektaru, redovnu i brzu isplatu svih zaostalih neplaćenih subvencija i isplatu svih budućih subvencija u roku do 60 dana od podnošenja zahteva.

Takođe, traže regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva i regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu.

 

Takođe, oko 100 ratara iz Padine i Kovačice organizovalo je protestnu vožnju, sa istim zahtevima kao i poljoprivrednici u ostatku zemlje.

Kleut: Nismo zadovoljni objašnjenjem Vlade
Predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata Dragan Kleut rekao je za Betu da su poljoprivredni proizvođači izašli na ulice mehanizacijom kako bi upozorili vlast da su nezadovoljni poljoprivrednom politikom.

On je rekao da su protesti planirani i u Šapcu, Loznici, Srbobranu, Rači, Svilajncu, i više gradova Vojvodine, Mačve, Šumadije i Pomoravlja.

“Nismo zadovoljni objašnjenjim premijerke Ane Brnabić, ministra finansija Siniše Malog i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koji su na jučerašnjem sastanku rekli da traže neka rešenja, ali da ih je teško naći jer su tehnička Vlada, kao i da bi ispunjenje zahtevalo zahtevalo rebalans budžeta”, rekao je Kleut.

Dodao je da poljoprivrednici ne mogu da čekaju na, kako im je rečeno, rebalans budžeta 10. oktobra”, već da su im potrebna hitna rešenja.

Kleut je rekao da bi sutra trebalo ponovo da razgovaraju sa predstavnicima Vlade o rešenjima koja će im ponuditi.

Izvor: N1

 

Pročitajte

BELIVUK PROGOVORIO: Otkrio posao sa režimom, EVO KO IH JE ŠTITIO IZ VLASTI – OVO JE ZA ZATVOR

Urednik

VUČIĆ PODIGAO SRBIJU NA NOGE: Saopštio šokantne informacije, EVO KAKVU KATASTROFU NAJAVIO

Urednik

BRAĆA VUČIĆ OTIMAJU SVE: Posao u Novom Sadu vredan dve milijerde evra, UNIŠTIĆE GRAĐANE OVIM POSLOM

Urednik