5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Društvo

ŠOK: Pokušaj samoubistva u vrhu vlasti, STAKLOM SE ISEKLA

Bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica pokušala je da izvrši samoubistvo u Kliničkom centru Crne Gore, a spasao je radnik obezbeđenja, pišu “Vijesti”.

Rane koje je Medenica sebi nanela su površinske ogrebotine, saznaju “Vijesti“. Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” zatvorske policajke su večeras nešto pre 23 sata ispratile Medenicu do toaleta, nakon čega se ona zaključala u toj prostoriji i razbila ogledalo.

Isti izvor rekao je da je, nakon što je čuo lom, vrata od toaleta slomio radnik obezbeđenja KCCG, koji je i spasio Medenicu, onemogućavajući je da sebi nanese ozbiljne posekotine.

Medenici je u utorak odlukom sudije za istragu Višeg suda Suzane Mugoše određen pritvor do 30 dana.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je sumnjiči da je počinila dva krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina sa jednom poznatom podgoričkom firmom.

SDT je formiralo predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal “Libertas” objavio podatke koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je za predsednicu Vrnovnog suda Crne Gore prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovnog državnog tužioca.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

ZBOG VUČIĆEVE NESPOSOBNOSTI: Ovu namirnicu mi proizvodimo a police ostaju bez nje, EVO KAKO JE VUČIĆ NANEO ŠTETU SRBIJI

Urednik

POTRES NA VELIKI PETAK: Republiku Srpsku pogodio zemljotres od 6 Rihterova, EVO ŠTA JE NAPRAVIO

Urednik

POJAVILA SE NECENZURISANA FOTOGRAFIJA MATEJA PERIŠA! Posle skoro 4 meseca, jasno je sve!

Urednik