5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

SUKOB NA SEDNICI SKUPŠTINE: Pala teške reči, EVO ZBOG ČEGA JE NASTAO HAOS -OPOZICIJA IH DEMOLIRALA

Marjan Rističević, poslanik SNS, izabran je danas za predsednika skupštinskog odbora za poljoprivredu. To se, međutim, nije dopalo svim članovima ovog skupštinskog tela, među kojima je i predsednik Izvršnog odbora DS Srđan Milivojević, koji je optužio predstavnike vladajuće koalicije za “podlu prevaru”.

Video pogledajte OVDE.

Na početku sednice, Milivojević je predložio potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića za predsednika Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i  vodoprivredu, ali je njegov predlog odbijen od strane predstavnika vlasti.

Iako se šefovi skupštinskih odbora uglavnom biraju dogovorom vlasti i opozicije, Milivojević je rekao da u ovom slučaju nije bilo dogovora.

“Istine radi, mi ovakav dogovor nismo imali. Mi smo se dogovorili o odoborima kojima će upravljati opozicija, a ne o onima kojima će upravljati vlast. Mi smo tražili i ovaj odbor i on nam nije dat. Oko ovog odbora mi se dogovorili nismo”, rekao je on.

Milivojević je rekao da je prekršen dogovor napravljen na prvoj konstitutivnoj sednici time što je Rističević izabran za predsednika pomenutog odbora.

“Dogovor je prekršen podlom prevarom ljudi iz Srpske napredne stranke tako što su nas onemogućili da govorimo na prvoj sednici, jer je navodno moja prijava za disksiju nestala. Ja to smatram podlom prevarom i nakon toga ne postoji šansa da se bilo kakav dogovor pravi, a i ovi dogovori koje smo napravili znači da ne važe, jer ste se poslužili prevarom ne bi li sprečili poslanike opozicije da govore. Učestvovao sam u dogovoru gde je rečeno da će opoziciji pripasti određeni broj odbora i da će imati svoje predsednike. Mi smo naknadno tražili još neke odbore, ali se oko toga nismo dogovorili”, navodi on.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆEV NAJBLIŽI ČOVEK UHAPŠEN ZBOG POKUŠAJA UBISTVA: Skandal koji je sve digao, EVO ŠTA SE DESILO

Urednik

NAPREDNJACI NAPRAVILI RASULO U SKUPŠTINI: Katastrofa koju niko nije očekivao, OVO NI VUČIĆ NE KONTROLIŠE

Urednik

OTKRIVAMO Vučić najbližim saradnicima preneo dve nove odluke: Jednu o sankcijama Rusiji, drugu o svom povlačenju

Urednik