28.4 C
Belgrade
26. Juna 2022.
Nekategorisano Politika

KAKAV SKANDAL: Vulin udario ambasadore ovom porukom, NASTAO VELIKI HAOS – SADA TRAŽE OD VUČIĆA OVO

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da lažne dojave o bombama suštinski za cilj imaju pritisak na Srbiju da prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu.

On je rekao da se protiv Srbije vodi specijalni rat i da sa različitih adresa iz više evropskih država stižu pretnje na adrese institucija, novinskih kuća, privrednih društava u Srbiji.

„Napadi na našu zemlju nisu ni pokrenuti, ni sprovedeni od strane bilo kog pojedinca, u pitanju su masovni, organizovani i veoma skupi hakerski napadi vođeni iz različitih centara za hibridno ratovanje“, naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, o tome koliko je napad organizovan i skup govori informacija da se oprema uništava odmah posle napada, kako se ne bi moglo sa sigurnošću utvrditi odakle je udar poveden.

„Prijave o postavljenim eksplozivnim napravama su u funkciji izazivanja uznemirenja, širenja panike i nanošenja štete privredi naše zemlje. Ali, suštinski cilj svih napada je da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu„, rekao je Vulin.

On je pozvao građane da budu „disciplinovani i uzdržani, da ne podležu panici i da poštuju naređenja koja im prilikom postupanja izdaju predstavnici policije“.

MUP je danas primio dojave o postavljenim bombama u skoro 100 škola, Palati Beograd, na beogradskim mostovima, tržnom centru Stadion, a prethodnih dana i u ostalim šoping molovima, zoološkom vrtu i nekim ustanovama.

Izvor: 021

 

 

Pročitajte

VISOKI FUNKCIONER PRED SUDOM ZBOG TEŠKOG KRIMINALA: Evo šta je uradio, VUČIĆ POKUŠAO DA GA ZAŠTITI DA BI VLADAO

Urednik

RAT U SNS: Vesić napao Šapićevu porodica, TUČA KOJU NI VUČIĆ NIJE USPEO ZAUSTAVITI – OVO JE KRAJ STRANKE

Urednik

VUČIĆ UDARIO NA RUSIJU: Uvodi mere protiv Rusije, EVO ŠTA ĆE SRBIJA URADITI

Urednik