6.4 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Srbija

VELIKI PROTEST U BEOGRADU: Besni demonstranti blokirali saobraćaj, KRENULI PREMA VUČIĆU- MOŽE LI IH NEKO ZAUSTAVITI?

Nezadovoljni odlukom o uvođenju novih nameta, kroz elektronsku fiskalizaciju, pijačni prodavci otpočeli su tačno u podne novi protest na Savskom trgu. Nakon okupljanja, oni su krenuli u protestnu šetnju do kružnog toka na Slaviji, usput blokirajući saobraćaj.

Kako prenosi reporter Nova.rs koji se nalazi na licu mesta, već je okupljeno nekoliko stotina ljudi koji nastavljaju sa svojim zahtevima. Okupljeni nose transparente „Nećemo kase“, „Južna pruga neće stati“ „Vidikovac vidi sve, ali kase ne“…

Okupljeni su došli iz svih krajeva Srbije, a od gradova danas su tu Kragujevac, Novi Sad, Kruševac, Kraljevo, Smederevo, kao i praktično svi predstavnici prodavaca sa beogradskih pijaca.

Predsednik sindikata Srđan Praštalo kaže da su se okupili da bi branili ono što su im očevi ostavili.

“Nastavljamo skup ispred Predsedništva, gde ćemo nastaviti sa izlaganjem naših zahteva. Danas smo ovde da branimo ono što su nam ostavili očevi. To nećemo rasprodati i siguran sam da će naša poruka stići gde treba”.

Kako javlja reporter Nova.rs, ispred Vlade Srbije nije im se niko obratio, nakon čega su nastavili dalje svoju protestnu šetnju do Slavije.

U skladu sa novim Zakonom o fiskalizaciji, koji stupa na snagu 1. januara 2022. godine, prodavci na pijacama moraće da imaju fiskalne kase. Prelazni rok je od 1. novembra do 30. aprila, što znači da će počev od 1. maja 2022. godine svi morati da izdaju fiskalne račune.

“Idemo do Predsedništva da pošaljemo jasnu poruku – hoćemo da se ispune naši zahtevi i da se mi, pijačni prodavci, izuzmemo od procesa elektronske fiskalizacije, koji će ubiti i pijac i našu delatnost. Tamo ostajemo sve dok se naši zahtevi ne ispune”, izričit je bio Mirčeta Goločevac ispred udurženja “Opstanak”.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

EVO ZAŠTO JE VUČIĆ NAJAVIO HAOS: Nemamo glavne zalihe od koje nam zavisi zima, KO JE OVO PRODAO I KAKO?

Urednik

STUDENTI UDARILI NA VUČIĆEVE NOVINARE: Očitali im lekciju, OMLADINA VIŠE NEĆE DA ĆUTI

Urednik

POBUNA SRPSKIH SELJAKA: Andrej Vučić nam otima zemlju– krećemo u borbu za odbranu zemlje protiv braće Vučić!

Urednik