3.6 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Politika

VUČIĆ UDARIO NA BIA: Evo koga postavlja na čelo BIA, OVO JE ŠOKATNO

Sve je izvesnije da će se Bratislav Gašić, direktor Bezbednosno informativne agencije, vratiti u Vladu i ponovo preuzeti funkciju ministra odbrane. O njegovom nasledniku uveliko se spekuliše, a u igri su navodno Darko Glišić, predsednik Opštine UB i Izvršnog odbora SNS, i Bruno Đuran, koji je od pre dve godine angažovan u BIA.

O odlasku Bratislava Gašića sa čelne pozicije u BIA spekuliše se još od kraja prošle godine, a nakon izbora pričalo se da je kandidat za ministra odbrane ili policije.

Međutim, prema poslednjim informacijama, on će se u vratiti u resor i na poziciju sa koje je smenjen pre šest godina.

Za njegovog naslednika BIA pominju se dva kandidata. Jedan je nekadašnji radikal, a sada funkcioner Srpske napredne stranke Darko Glišić, koji već 10 godina vodi Opštinu Ub.

Važi za glavnog operativca u Srpskoj naprednoj stranci i čoveka od poverenja Aleksandra Vučića.

Po Zakonu o Bezbednosnoj informativnoj agenciji, direktor niti bilo ko drugi u BIA ne bi smeo da bude član stranke, ali naprednjaci su našli način da tu zakonsku odredbu zaobiđu u slučaju Bratislava Gašića, tako što je on zamrznuo članstvo u SNS.

U igri za čelnu poziciju BIA je i Bruno Đuran, koji nije poznat široj javnosti. On se u istom kontekstu pominjao i krajem prošle godine, kada se prvi put govorilo o odlasku Gašića iz te agencije.

Inače, Bruno Đuran se pre nekoliko godina našao u žiži javnosti, nakon što ga je pomenuo Vuk Jeremić, predsednik NS. On je 2019, gostujući na televiziji N1, izjavio da je Anđelko Vučić, otac predsednika Srbije, postavio Đurana na mesto šefa kabineta bivšeg ministra finansija Dušana Vujovića. Potom je istakao da je Đuran bio i šef kabineta gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, da bi kasnije bio postavljen u BIA.

“Danas” je pisao da je Đuran je poreklom iz Brčkog, gde je završio gimnaziju, a zatim je upisao i Vojnu akademiju kopnene vojske. Od 1989. do 1998. radio je u Ministarstvu odbrane na poslovima bezbednosti, nakon čega je bio direktor preduzeća za proizvodnju, spoljnu i unutrašnju trgovinu, pa direktor preduzeća za kontrolu kvaliteta, laboratorijsko ispitivanje i sertificiranje proizvoda… Od 2013. do 2014. bio je savetnik generalnog direktora Nacionalne tržnice Beograd.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆEVA FUNKCIONERKA OBJAVILA IMOVINU VRENDU MILIONE: Svi joj se smejemo zbog provala, A ONA MEĐU NAJBOGATIJIMA

Urednik

KAKVE IMOVINSKE KARTE POLITIČARA: Pogledajte koliko ovi političari iz vlasti imaju bogatstvo

Urednik

VUČIĆEVA NOĆNA MORA SE OSTVARILA: Od naroda dobio šamar koji nije očekivao, EVO ŠTA SE DESILO

Urednik