ĐETIĆI GORI OD ŠIPTARA! Milovi sledbenici kamenovali SRPSKU KUĆU! OSTAVILI I JEZIVE NATPISE!

ĐETIĆI GORI OD ŠIPTARA! Milovi sledbenici kamenovali SRPSKU KUĆU! OSTAVILI I JEZIVE NATPISE!

U duhu napada na SPC i pravoslavni narod u Crnoj Gori, diskriminacija po nacionalnoj osnovi dotiče svoje vrhunce potvrđujući tezu da se Srbima u Crnoj Gori počinju dešavati uzurpacije kao na Kosmetu.

Juče je na porodicu Rakočević izvršen napad, njihova kuća u Donjim Kokotima je gađana staklenim flašama, kamenjem i jajima, uz poklik “Srbe na vrbe”.

– Hvala mojim dobrim komšijama Miranovićima i Uskokovićima što su mi jajima i kamenjem gađali kuću dok mi je muž u Morači. To vam očigledno nije bilo dovoljno, pa ste i staklenom flašom gađali. Moje dobre komšije, hvala vam. Ja i moja beba Julijana koja za par dana puni 6 mjeseci, vam zahvaljujemo od srca i osećamo se sigurno u svojoj kući i državi. Hvala vam što ste izvršili napad na nas uz poklike “Srbe na vrbe” noseći zastave Crne Gore i razne gore navedene rekvizite. Patriotski, nema šta. Zahvaljuju vam se i moji svekar i svekrva od 80 i kusur godina koji su nalivali vrt, i koji su mogli biti povređeni. Hvala vam – objavila je na svom Fejsbuk profilu Jovana Rakočević.

...

Kako portal IN4S saznaje, porodica Rakočević je podigla i prijavu protiv napadača.

U razgovoru sa novinarom portala IN4S, Jovana Rakočević je rekla da je automatski pozvala policiju, te da su bili korektni i odradili svoj posao.

– Deca i par odraslih momaka iz komšiluka su organizovano u majicama i sa zastavama s crnogorskim motivima maltene izvršili puč na našu kuću jer smo Srbi – rekla je Rakočevićeva za portal IN4S.

Ona je istakla da su otprilike pola sata pravili buku i pevali i udarali palicama po kantama, te da su imali improvizovane bubnjeve.

– Ja pošto sam bila sama u kući nisam ni skontala šta se dešava, čula sam, ali sam kulirala, jer nije moje da se mešam u šta narod radi. Videla sam s prozora njih 15-ak ili 20-ak, ali ni na kraj pameti da su organizovani došli nas da maltretiraju! E kad su počeli da gađaju, zvala sam policiju. Šokirana sam – kazala je za portal IN4S.

Rakočevićeva je kazala da im se nije, na sreću, ništa dogodilo ali sama pomisao, kako kaže, da se ovo desilo tu gde joj žive svekar i svekrva, kao i ona sa mužem i malim detetom je više nego poražavajuća.

– Važno je da je ovo iz mržnje urađeno, pevali su “Srbija nema izlaz na more”, “Ovo ovde je naše”, “Idite za Srbiju, Srbe na vrbe, smrt Srbima” – naglašava Rakočevićeva.

Kako navodi, ona i njena porodica se javno deklarišu kao Srbi.

– Nemamo izgleda pravo ni da živimo. Do sad se nisam nešto previše eksponirala, išla sam na litije, idem u crkvu, ali verujte da od sad ću zaista da se borim za svoja prava, jer je ovo prevršilo svaku meru – zaključuje Jovana Rakočević.

Izvor: Republika.rs


...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *