(VIDEO) JEZIVO U NOVOM PAZARU Gde je i šta radi država?!

(VIDEO) JEZIVO U NOVOM PAZARU Gde je i šta radi država?!

Trudnica u osmom mesecu u crvenoj zoni, u hodniku Infektivne klinike. Lekari sa polovičnom zaštitnom opremom. Police za lekove prazne. Ćebad koju donose pacijenti. Umesto putokaza, u hodnicima respiratori i boce sa kiseonikom. Apeli na internetu za pomoć osoblju i pacijentima u bolnici. Ovo je slika danas Novog Pazara, režiju potpisuje najsmešniji virus, poznatiji kao kovid19.

Ja ne mogu više – rečenica je pacijentkinje koja se obraća medisinskoj sestri, a koja u potpunosti opisuje situaciju u Novom Pazaru – nemoć.

Kao ključna, ona od koje je sve poteklo je – nemoć države. Države koja je nesposobna da obezbedi minimalne uslove dostojne čoveka, 21. veka i svih laži kojim nam godinama ispira mozak.

...

A i zašto bi, kada su prošli izbori, a u Novom Pazaru neće biti ponavljanja. Reprizu serije o fingiranju predstavničke demokratije neće emitovati tamošnji mediji.

Nemoćna je, u moru ovih nemoći, i medicinska sestra koja je učestvovala u raspravi sa pacijentkinjom.

– Ne mogu ni ja. Ja ovde radim četiri meseca – rekla je sestra.

Pacijentkinja je na to odgovorila da će drugačije biti kada “dobiju tužbu”.

U drugom delu hodnika, kao što se vidi na snimku, ima još nekoliko kreveta u kojima pacijenti zapomažu jecanjem. A zapomaže i smeće da se izbaci iz kanti koje su raspoređene oko kreveta.

U nedostatku odgovora na ovu nemoć, građani se u velikom broju okupljaju oko inicijative skupljanja pomoći za Novi Pazar kako bi se kraj muka pacijenata i osoblja ukazao makar na horizontu.

Dok jedni članovi struke i Kriznog štaba jedu i piju po pseudodogađajima koji se od milošte zovu “simpozijum”, drugi neće da kritikuju državu i predsednika jer su država i predsednik njihovi – građanima ne ostaje ništa nego se skupe i probaju da pomognu svojim sugrađanima. 

Pošto je država digla ruke.

Do sledećih izbora. 

Izvor: Direkno.rs


...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *