EU NESTRPLjIVO ČEKALA OVAJ SUSRET! Angela i Makron poslali uputili pretnju celoj Evropi

EU NESTRPLjIVO ČEKALA OVAJ SUSRET! Angela i Makron poslali uputili pretnju celoj Evropi

Lideri Nemačke i Francuske, Angela Merkel i Emanuel Makron, prvi put su se sreli od početka korona pandemije.

I, nisu se rukovali. Samo su se jednom drugom naklonili nekoliko puta.

Nemačka kancelarka je odmah potom rekla da se Evropska unija suočava sa neviđenim ekonomskim izazovima zbog pandemije koronavirusa.

...

U nastavku je dodatno naglasila i upozorila:

“Živimo u ozbiljnim vremenima. Uslovi koje smo imali ranije bili su relativno predvidljivi i laki u poređenju sa izazovima sa kojima smo danas suočeni. S jedne strane, pandemija je sama po sebi veliki problem, a s druge strane su ekonomski izazovi povezani s njom kakve nismo poznavali decenijama, a verovatno i nikada“.

Napomenula je da se Nemačka i Francuska nadaju da će u narednim nedeljama „odigrati ulogu koja će potencirati da je Evropa naša budućnost“.

Prema Merkel, Nemačka i Francuska će raditi na tome da Evropa „sa sačuvanim zdravljem prođe kroz krizu epidemije”. Uprkos tome što će ta kriza „još dugo vremena imati negativan uticaj“.

Nemačka kancelarka je naglasila da jedinstvo Nemačke i Francuske pozitivno utiče na Evropu, što će dati pozitivan podsticaj razvoju Evropske unije.

Dodala je da će „svet nakon pandemije biti drugačiji“ i ukazala na potrebu da se ostvare klimatski ciljevi EU.

“Moramo postati suvereniji u digitalizaciji. Moramo razgovarati o značaju digitalnog suvereniteta iako ne možemo sve raditi sami. Međutim, moramo odlučiti šta možemo raditi i rešavati sami“.

Merkel je ranije ocenila da je pandemija koronavirusa za Evropsku uniju najozbiljniji izazov u ​​njenoj istoriji i da je pokazala koliko je EU ranjiva.

Izvor: Fakti.org


...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *