Pismo direktoru bolnice u Novom Pazaru: Da li si normalan?

Pismo direktoru bolnice u Novom Pazaru: Da li si normalan?

Direktore, za tebe imam samo jedno pitanje: Da li si ti normalan?! U ovakvoj situaciji, kada je našoj bolnici i našim građanima svaki zdravstveni radnik neophodan, svaki anesteziolog zlata vredan, ti našeg vrsnog anesteziologa, Dr Fekovića, šalješ na prinudni odmor i udaljavaš ga sa radnog mesta i iz bolnice – napisao je u otvorenom pismu Enes Zogić, hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru, direktoru ove ustanove dr Mehu Mahmutoviću.

Novi Pazar je najveće žarište koronavirusa ne samo u Srbiji. Na stotine bolesnih, nažalost ima i preminulih, teško je zaustaviti virus u ovom gradu. Nedostaje medicinske opreme, ali i zdravstvenih radnika, o čemu je Direktno.rs pisao proteklih dana.

Enes Zogić, hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru, direktoru ove ustanove dr Mehu Mahmutoviću, obratio se preko Fejsbuka.

...
  • Dr Fekovića šalješ na prinudni odmor zato što je pod enormnim stresom emotivno reagovao na neprofesionalno, neodgovorno i nemarno ponašanje “stručnjaka” iz Kragujevca koji su nam došli na “ispomoć” zbog čega je izgubljen jedan mladi život našeg policajca (da mu Bog dragi podari najlepše mesto na onom svetu, a porodici i prijateljima moje iskreno saučešće), a da mu nije pružena prilika da se za njega uradi sve što je bilo moguće! Pri tom, bili su ugroženi životi još dvojici njegovih kolega – napisao je hirurg.

“Srećom, brzom intervencijom MUP ova dva naša sugrađanina su hitno transportovana za Beograd u pratnji istog tog Fekovića, da se u toku transporta bori da ih održi u životu”, dodao je Zogić.

  • Da li znaš direktore, šta u ovakvim situacijama znači anesteziolog?! Da li znaš koliko naši anesteziolozi ginu od posla svo ovo vreme u borbi za svaki zivot?! Udaljavanjem Fekovića ne kažnjavaš njega direktore, kažnjavaš ovaj narod! Sa kojim pravom direktore?! Sa kojim pravom?! Zbog ovoga, a i ostalih propusta, imam samo jednu molbu za tebe, direktore: molim te, ali molim te, pomozi ovom narodu i daj neopozivu ostavku – zaključio je hirurg Zogić.

Samo tokom vikenda bilo još 68 novozaraženih u Novom Pazaru, do juče ukupan broj obolelih je bio 466. Ovim povodom i predsednik Turske Erdogan za sredu je najavio pomoć u vidu medicinske opreme, ali i lekara, a danas će u ovaj grad doći i premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lonlčar.

Izvor: Direktno.rs


...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *