Vučiću, šta tražiš u Parizu, čemu žurba? To što radiš je teško krivično delo

Vučiću, šta tražiš u Parizu, čemu žurba? To što radiš je teško krivično delo

Nakon javnog priznanja Džona Boltona, bivšeg savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost, da se na sastancima između Beograda i Prišine razgovaralo o podeli Kosova i Metohije i razgraničenju, i to ne na njegovu inicijativu, postavljamo sledeća pitanja predsedniku SNS Aleksandru Vučiću:

Da li je tačno da je samoinicijativno još 2018. godine pokrenuo temu podele i razgraničenja na tajnim sastancima sa predstavnicima separatističke vlasti u Prištini?

Ko ga je od državnih organa Republike Srbije i kada ovlastio da pokreće ovu temu i na osnovu koje pregovaračke platforme usvojene u Narodnoj skupštini?

...

Da li je svestan da ovim krši Ustav Srbije i svoju predsedničku zakletvu, kao i Rezoluciju 12 44 SB UN, kao i da čini teško krivično delo ugrožavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta i priznanja okupacije dela naše državne teritorije?

Da li sa istom inicijativom putuje i u Pariz na razgovore sa Makronom, a potom na konferenciju u Brisel i direktan sastanak sa novim premijerom lažne države Kosovo, odnosno da li planira da sa Hotijem nastavi tamo gde je stao sa Hašimom Tačijem?

Zašto se ovih dana i nedelja toliko ubrzavaju ovi pregovori ako cilj nije upravo hitno priznanje lažne države Kosova kao nezavisne od strane Beograda, njen ulazak u UN i stvaranje Velike Albanije? Čemu drugo žurba?

Da li je moguće da je na čelu države Srbije predsednik koji je spreman da trguje sa nacionalnim i državnim interesima i da je samo ostalo još da se vidi šta dobija zauzvrat za ovaj čin izdaje?

Zašto Vučić ne informiše domaću javnost sa onim što radi i planira i zašto ne upozna građane Srbije sa činjenicom da ne može biti podele i razgraničenja sa nacionalnom manjinom koja živi u Srbiji na prostoru Kosova i Metohije i da je preduslov za razgraničenje priznanje nezavisnosti lažne države Kosovo?

Napisao: Boško Obradović

Izvor: Srbin.info


...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *