VUČIĆ STIGAO IZ PARIZA! Obećao narodu za 20 dana nešto novo

VUČIĆ STIGAO IZ PARIZA! Obećao narodu za 20 dana nešto novo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija pobediti epidemiju koronavirusa i izaći iz nje za 20 dana, kao i da on to lično garantuje.

“Pobedićemo koronu i ja to garantujem. Samo ih molim za malo više discipline. Ni na koji način nisu potrebna bespotrebna okupljanja. Večeras nema ni 500 ljudi, Srećom, sinoć nije bilo ni 1000, manja će biti zaraza. Maksimalno ih je bilo 4.100”, poručio je.

Vučić je rekao da Srbija ima 264 nova respiratora.

Negirao je da je dr Predrag Kon dobio na poklon stan u Beogradu na vodi.

“Sram ih bilo. To je sve što mogu da kažem. Ni ne znam gde živi, nikada nisam bio u njegovoj kući”, rekao je Vučić i dodao da su članovi Kriznog štaba časni i odgovorni ljudi.

Odgovarajući na pitanje da li su izbori i utakmica između Zvezde i Partizana doveli do povećanog broja slučajeva, Vučić kaže da to nije tačno.

“Na izborima se niko nije zarazio. Možda se neko zarazio u kampanji, za to ne mogu da preuzmem odgovornost. Na dan izbora niko nije mogao da se zarazi, sve su mere ispoštovane. Svuda se u svetu održavaju izbori. Danas u Španiji i Poljskoj, pre toga u Hrvatskoj i Francuskoj. Izbori moraju da se održavaju u demokratskim društvima. Mi ne želimo diktaturu”, poručio je i dodao da ne smatra da je posle derbija došlo do porasta u broju novozaraženih.

Vučić je naveo da i dalje smatra da bi uvođenje policijskog časa bio pravi potez, ali da nije želeo da na tome insistira jer ”
je video da su drugi bili protiv”.

“Nisam hteo da insistiram, jer sam video da su svi drugi protiv. Moram da imam i pokažem poverenje u saradnike i sve druge, jer su pre svega lekari rekli Ani (Brnabić) i meni da misle da je moguće drugačcije. Ali, ja i dalje mislim da je to bio pravi potez”, izjavio je.

On je izjavio da je dovoljno “samo sedam ili deset dana da ne izađemo na ulicu dovoljno da nestane virus”.

“Lekari će me ispraviti, oni će da kažu 14 dana”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će uskoro biti “organizovani organi SNS” i da će on uskoro biti “samo predsednik građana Srbije”.

On je najavio da Srbiju očekuje teška borba za Kosovo i Metohiju.

“Nas čeka borba protiv koronavirusa i garantujem da ćemo pobediti, čeka nas teška bitka za Kosovo i Metohiju. Ovo je užasavalo naš narod. Naša zemlja je slabija, danas kada kažu Srbija negde u svetu, svi pričaju o zemlji u kojoj bukte neredi, besmisleni neredi. To je oslabilo poziciju našeg naroda u Srpskoj, Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji”, poručio je Vučić.

“Plate i penzije neće biti smanjivane”
Najavio je da neće biti smanjivanja plata i penzija.

“Neće biti smanjene penzije, neće biti smanjena plate u javnom sektoru. Ako uspemo da sačuvamo stabilnost do kraja godine, imaćemo rast”, poručio je Vučić.

On je naglasio da će, na ekonomskom planu, Srbija period posle epidemije najlakše podneti i biti najbolja u Evropi,

“Garantujem ljudima, bićemo najbolji, najlakše ćemo prebroditi krizu, neće biti lako, ali penzije i plate u javnom sektoru neće biti smanjivane”, poručio je.

Izvor: B92


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *