Vučić optužio Dačića i saradnike da su lopovi?!

Vučić optužio Dačića i saradnike da su lopovi?!

Predsednik Srpske napredne stranke i u slobodno vreme predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je u emisiji “Hit tvit” na TV Pink Ivicu Dačića i funkcionere SPS-a da su lopovi! Uz to, priznao je da su ministri iz redova SPS-a u njegovoj prvoj Vladi, ali i drugoj kojom formalno predsedava Ana Brnabić, lopovi. Kako je sam rekao, mnogima od njih je pokvario snove jer ovako manje kradu!

Aleksandar Vučić nije priznao koliko to espeesovci kradu, da li su u pitanju desetine miliona evra, milioni ili stotine hiljada. Ali da se krade – to je priznao.

Postavlja se pitanje da li je sa svojim saznanjima o ekipi Ivice Dačića upoznao republičkog tužioca, na šta je bio obavezan po zakonu. Ili je sakrio te informacije čime je počinio krivično delo. 

Ko je sve od funkcionera SPS-a na listi lopova, odnosno ima li neko ko nije? Da li je predsednik potvrdio tačnost afera poput recimo one u kojoj se Aleksandar Antić, ministar energetike, optuživao za uzimanje novca za davanje dozvola za vetroparkove ili mini hidroelektrane? Ili je u pitanju nešto drugo? Jasno je da niko iz Dačićeve ekipe ne živi od plate. Naravno, isto važi i za funkcionere SNS-a, ali to sada nije tema. 

Posebno je neverovatan bio napad na Petra Škundrića zbog učešća njegovog sina na demonstracijama. Vučić je optužio Škundrića da ima velike pare i da je tajkun. Kad je obezbeđivao sponzorstva “Gasprom”a za FK Crvena zvezda Škundrić je bio uvaženi profesor. Sada je zbog odavno punoletnog sina postao kriminalac. 

I džabe krajnje ulizička izjava Ivice Dačića, Vučić je nastavio sa maltretiranjem i davljenjem SPS-a, koji je 2012. imao 570.000, a danas samo 330.000 glasača. Pad od više od 40%. Zna Dačić da neće postojati ako ih Vučić ne uzme u Vladu i nema tog poniženja na koje nije spreman ne bi li u istoj bio.

Da li će Vučić uzeti lopove i u narednu vladu znaćemo uskoro. Da li će tužilaštvo reagovati na optuzbe koje je izneo predsednik – znamo već sada. Neće!

Izvor: Direktno.rs


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *