ĐILASOV KUM U DRUŠTVU RUSKOG ŠPIJUNA!

ĐILASOV KUM U DRUŠTVU RUSKOG ŠPIJUNA!

Igor Girkin (43), penzionisani oficir ruskih specijalnih snaga poznat kao Igor Strelkov ili “Pucač”, bio je vojni zapovednik samozvane narodne republike Donjeck pre nego što je naprasno povučen u Rusiju, a tvrdokorni nacionalisti su bili ubeđeni da će zameniti Vladimira Putina. Upravo ovaj ruski špijun našao se rame uz rame sa srpskim liderima opozicije, a naš portal je došao i do fotografija na kojima su pojedinci u društvu ovog opasnog Rusa.

Naime, lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović našao se rame uz rame sa bivšim pukovnikom ruske službe bezbednosti FSB.

Osim njega tu je i Mlađan Đorđević,kum Dragana Đilasa i jedan od osnivača Saveza za Srbiju koji je da podsetimo nedavno tražio od predsednika Srbije da mu dostavi dokaz da je ruski čovek i organizator protesta.

Takođe, da podsetimo, pre godinu dana na društvenim mrežama pojavila se skandalozna fotografija Dragane Trifković, savetnice Boška Obradovića za spoljnu politiku koja pozira s jednim mladićem, za kojeg se kasnije ispostavilo da je simpatizer nacista, pošto se slikao s nacističkom zastavom.

Ko je Igor Girkin

Istražitelji pod vođstvom Holandije kažu da je Girkin bio bivši pukovnik ruske službe bezbednosti FSB pre nego što se pridružio proruskim snagama tokom krize u Donjecku. U leto 2014. godine bio je ministar odbrane Donjecke Narodne Republike.

Sam Girkin, ponat i kao “Strelok” odnosno “Strelac”, prema navodima koje je 1999. godine objavio u svom dnevniku “Bosanski dnevnik”, a koji je objavljen u listu “Zavtra”, borio se od 1. oktobra 1992. do 26. marta 1993. na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Bio je pripadnik Drugog dobrovoljačkog odreda, koji je predvodio Mihail Trofimov. Oni su se borili uz Drugu podrinjsku i Drugu majevičku brigadu Vojske RS-a, a učestvovali su još u borbama oko Goražda, Žepe i Sarajeva, prenosi “Al Džazira”.

Prema pisanju “Radija Slobodne Evrope”, Girkin živi u Moskvi i pošto je postao siromašan, rešio je i da proda medalju koju je dobio od Kremlja. Kako je rekao, treba mu novac, a to odlikovanje mu ništa ne znači.

On je godine 2016. osnovao i Nacionalni pokret Rusa sa ciljem da se ujedine Rusija, Belorusija i Ukrajina, ali su mediji od tada slabo izveštavali o ovom pokretu.

Izvor: Republike.rs


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *