5.4 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Nekategorisano

ENGLEZI UPOZORILI VUČIĆA: Zna šta im je obećao, SADA MORA URADITI STRAŠNU STVAR ILI PADA S VLASTI

Britanski list “Gardijan” objavio je da je mir na Balkanu ponovo ugrožen, te da se vlade EU moraju suprotstaviti srpskoj vladi pre nego što bude kasno. U analizi o situaciji u Evropi, Velikoj Britaniji i EU i Zapadnom Balkanu pominje se i Srbija Aleksandra Vučića kao “Putinov trojanski konj”.

U tekstu se, između ostalog, navodi da Velika Britanija mora ponovo da se približi evropskoj političkoj zajednici, udruženju koje je bezbrižno proćerdano Bregzitom.

„Ali jača zaštita od Rusije znači i da se Putinovim trojanskim konjima, poput Mađarske Viktora Orbana i Srbije Aleksandra Vučića, treba odlučnije suprotstaviti. Ovo postavlja pitanja pre svega o sprovođenju osnovnih zakonskih obaveza članstva Mađarske u EU i daljeg statusa Srbije kao zemlje kandidata za članstvo u EU“, piše u tekstu, a prenosi Nova.rs.

On se osvrće i na situaciju u Evropi, vezama Velike Britanije i EU, Zapadni Balkan…

Tekst su potpisali Daniel Kon – Bendit, koji predvodi Zelene u Evropskom parlamentu, Timoti Garton Eš, profesor Evropskih studija na Oksfordu, Ireneusz Pavel Karolevski, profesor političke teorije i studija demokratije na Univerzitetu u Lajpcigu, i politikog Klaus Legevi.

Izvor: N1

 

Pročitajte

OVO NEĆETE VIDETI NA PINKU I RTS: Veliki protest u Beogradu, ONI SU UZDRMALI VUČIĆA KAO NIKO DO SAD

Urednik

POLICE SA OVOM NAMIRNICOM U SRBIJI PRAZNE: Tajna služba pokrenula istragu, EVO ŠTA SE DEŠAVA

Urednik

ŠOKANTNE SLIKE ANDREJA VUČIĆA: Isplivala mračna tajna, NA TAJNOM MESTU SLIKAN U STRAŠNOM ČINU

Urednik