27.4 C
Belgrade
15. Augusta 2022.
Srbija

AKO OVO URADI SRBIJA POSTAJE KOLONIJA: Vučić ima tajni plan da uradi KOBNU GREŠKU ZA SRBIJU, OVO NAS DOVODI U VELIKI PROBLEM

Kreće rasplet sudbine Elektroprivrede Srbije: najveće, najskuplje i najznamenitije javno preduzeće u Srbiji na tihom je putu za doboš. Godine lošeg poslovanja i ovogodišnji fijasko sa kolapsom sistema, zbog čega svakodnevno uvozimo električnu energiju, koštaće građane Srbije. Neki su, ipak, kolaps dočekali sa osmehom na licu – ide im naruku za ostvarenje konačnog plana.

Nova.rs je došla do niza nezvaničnih i zvaničnih informacija o budućnost EPS. Sve one govore u korist iste teze – neminovne privatizacije. Za početak, EPS bi uskoro trebalo da se transformiše u akcionarsko društvo. Za to je praktično već sve pripremljeno, uključujući i procenu imovine koja je prošla Vladu Srbije, a trebalo bi da bude završeno do početka 2023. Transformacijom u akcionarsko društvo otvara se put za privatizaciju dela ovog preduzeća, najverovatnije kroz dokapitalizaciju i strateško partnerstvo.

Dokapitalizacija i strateško partnerstvo znače upravo ono što mislite da znače – korak ka prodaji. Za ovu odluku, saznajemo, čeka se nova Vlada.

U narednim danima, naša saznanja ćemo objavljivati najpre u novinama „Nova“.

U tim nastavcima moći ćete da čitate:

*Koja su tri modela privatizacije EPS koja su “na stolu”

*Koje su posledice privatizacije energetskog sektora u Crnoj Gori, zemljama regiona, ali i kako se Češka “predomislila”

*Otkud dve omiljene SNS firme u upravnom odboru EPS

*Ko je američki energetski gigant koji se nudi za “strateškog partnera” EPS

*Otkud to da EPS praktično pokriva TV pretplatu RTS-u

O ovoj smo temi govorili sa nizom domaćih stručnjaka za energetiku, koji su ujedinjeni u strepnji zbog prodaje energetske kičme Srbije.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

BELIVUK POSLAO NOVU PORUKU VUČIĆU: Spreman otkriti sve, EVO ŠTA POSEDUJE – VUČIĆ U PANICI

Urednik

HAOS NA PROTESTU U NOVOM SADU: Narod je ustao, VELIKA TUČA S POLICIJOM (VIDEO)

Urednik

KIŠA METAKA NA VOJSKU SRBIJE! Albanci zapucali u ataru kuršumlijskog sela

Urednik