3.2 C
Belgrade
2. Decembra 2022.
Politika

BELIVUK OBJAVIO DOKAZE: Član sam SNS, RADILI SMO DIREKTNO ZA VUČIĆA – EVO ŠTA JE TRAŽIO OD NAS

Istraživački portal Krik, objavio je detalje iz transkripta saslušanja Veljka Belivuka, vođe kriminalne bande koja se sumnjiči za brojna brutalna ubistva. Tokom saslušanja, kako navodi KRIK, Belivuk je ispričao tužiocu da je od 2011. godine član vladajuće Srpske napredne stranke.

Šta su radili za Vučića pogledajte OVDE.

Početkom avgusta očekuje se da Tužilaštvo za organizovani kriminal podigne optužnicu protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, vođe huligansko-kriminalne grupe „Principi“ koja je radila u okviru crnogorskog kavačkog klana, piše KRIK.

Za ovu kriminalnu grupu karakteristično je i to da su godinama imali jake kontakte u državi – pre svega u policiji i politici, o čemu su KRIK i drugi mediji ranije pisali.

Novinari KRIK-a sada su došli do transkripta saslušanja Belivuka u tužilaštvu 5. jula, koje može da produbi ovu priču. On je prvo kratko ispričao da nije kriminalac već „vođa navijača“ i da nije odgovoran za ubistva, otmice i šverc droge, ali nije želeo da odgovara na pitanja tužioca o tome. Samoinicijativno je, međutim, počeo da govori o odnosima sa ljudima iz vlasti.

Belivuk se sumnjiči da stoji iza pet brutalnih ubistava, jednog mučenja i dilovanja droge, a fotografije obezglavljenih i iskasapljenih tela njegovih žrtva predstavnici vlasti su u više navrata objavljivali u javnosti. Belivukov klan smatra se jednim od najbrutalnijih u regionu.

Kako navodi KRIK, tokom saslušanja Belivuk je ispričao tužiocu da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine.

Objasnio je da je njegovo hapšenje 2016. godine, zbog sumnji da je učestvovao u ubistvu u centru Beograda, dovelo do toga da političari izgube kontrolu nad tribinom Partizana. On je kasnije oslobođen u ovom slučaju pod misterioznim okolnostima – pojedini dokazi su kompromitovani, a veštak je iznenada promenio iskaz.

Belivuk je ispričao da mu je huligan Aleksandar Vidojević, poznatiji kao Aca Rošavi, rekao 2017. godine da će mu on biti veza sa predsednikom Srbije.

– Vidojević mi je rekao da Šef, tako smo zvali Vučića, ima veliki problem na Partizanovoj tribini koji je nastao usled mog odlaska u pritvor 2016. godine. Da Andrej, brat Aleksandrov, ima kontrolu nad navijačkom grupom ‘Alkatraz’, ali da oni nemaju snage da iznesu ništa tu, da kontroliše i deo tribine navijača pod nazivom ‘Kimijevci’, ali da oni samo troše pare i ne doprinose ničemu, a da zapravo nemaju nikakvu kontrolu. Ideja je bila da se napravi nova navijačka frakcija koja će sve to ujediniti da bi situacija bila kao na Zvezdinom stadionu. (…) Mi smo to uradili.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

VUČIĆ ŠOKIRAO ZAŠTO NIJE DOŠLO DO SASTANKA S LAVROVIM: Ovo niko nije očekivao, EVO ŠTA JE REKAO

Urednik

NOVI PREMIJER NAPRAVIO DIL VREDAN MILIJARDE IZA VUČIĆEVIH LEĐA: Veliki haos nastao u vrhu

Urednik

Vučić se iznervirao na konferenciji, a onda je počeo haos

Urednik