5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Srbija

BEOGRAD BLOKIRAN: Demonstranti kreću na tunel, A ONDA SLEDI POTPUNI KOLAPS, POLICIJA NE MOŽE SPREČITI POTPUNU BLOKADU

Pijačni prodavci krenuli su u protest zbog uvođenja elektronske fiskalizacije na pijace. Očekuje se dolazak grupa pijačnih radnika i iz drugih gradova. Kako je najavio Srđan Praštalo iz Udruženja pijačnih prodavaca, šetnja će krenuti od Ušća, preko Terazijskog tunela, RTS, pa sve do Slavije.

– Idemo prvo ispred RTS, gde ćemo se obratiti. Zatim idemo ispred Predsedništva, poslali smo naše zahteve, on je čovek koji je dobio dva miliona glasova, pa i nekih od nas. Ovaj narod ako je ugrožen, makar da postoji neki nivo dostojanstva, treba nam 15 minuta, spremni smo na svaki odgovor – ili da želi ili da želi ali da ne može, ili da ne želi da pomogne, želimo odgovor. Slavija će biti blokirana, izvinjavamo se građanima, jedna po jedna grupa građana gubi pravo na egzistenciju, trebaju da nas podrže, pozivamo sve da nam se pridruže, svi koji se osećaju obeshrabreno – rekao je Praštalo.

On je ranije rekao za N1 da su na njihov zahtev da im se da poseban status i da se izuzmu iz sistema e-fiskalizacije – ostali nemi i ministarstvo finansija, kao i predsednik Srbije koji je, kako navodi, obećao da će se sa predstavnicima pijačnih prodavaca sastati – nakon izbora.

On sumnja da je peticiju sa skoro 16 hiljada potpisa neko do sada uopšte uzeo u razmatranje.

Pijačni prodavci proveli su noć 30. na 31. mart ispred Predsedništva Srbije i tom prilikom rekli da će ostati tu sve dok ih ne primi predsednik Aleksandar Vučić ili neko iz njegovog kabineta, da bi se narednog jutra povukli sa ulica, rekavši da se protest ne završava, već da ga pauziraju.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

VLAST IH POKUŠALA PREVARITI: Poljoprivrednici sutra spremaju haos, IZLAZE NA ULICU – EVO ŠTA ĆE URADITI

Urednik

SNS SPREMIO SRBIJI EKOLOŠKU KATASTROFU: Dovede najveće zagađivače, HILJADE LJUDI ĆE MORATI NAPUSTITI SVOJ DOM

Urednik

MILENKOVIĆ SADA DO KRAJA UNIŠTIO VUČIĆA: Evo šta je pokušao Vučić – KARTEL SE RASPADA

Urednik