16.7 C
Belgrade
26. Marta 2023.
Politika

BEOGRAD ČEKA POTPUNA BLOKADA: Evo šta se sprema – VUČIĆ JE GLAVNA TEMA

U Srpskoj naprednoj stranci uveliko traju pripreme za predstojeći nastup Aleksandra Vučića u Skupštini Srbije. Prema saznanjima dnevnog lista “Nova”, funkcioneri i aktivisti vladajuće partije danima rade na prirpemi skupa podrške svom šefu, a kako navode naši izvori, plan je da se naprednjaci okupe ispred parlamenta na dan održavanja sednice. Prema nezavaničnim najavama, sednica Skupštine Srbije trebalo bi da se održi 02. februara.

Od momenta kad je zvanično saopštio da je spreman da se posveti implementaciji francusko-nemačkog sporazuma, Aleksandar Vučić je počeo da radi i na pripremi javnosti za ovu odluku. Prorežimski analitičari, koji su do juče ponavljali poruke predsednika kako “predaja nije opcija”, preko noći su počeli da prenose poruke o neophodnosti postizanja sporazuma Beograda i Prištine i potrebi da Srbi raskrste sa “Kosovskim mitom”.

Kako javnost ne bi burno reagovala, namera vrha Srpske napredne stranke je da i na ulicama pokaže da Vučić ima nedvosmislenu podršku kad je u pitanju Kosovo.

“Već nekoliko dana se po odborima anketira članstvo i proverava njihovo raspoloženje. Procena je da je sad trenutak da se pokaže snaga partije i da svi stanu iza Vučića”, navodi naš sagovornik iz vladajuće partije.

Kako dodaje, Vučićev dolazak u Skupštinu procenjen je kao idealna prilika da se naprednjaci okupe u velikom broju.

“Sam Vučić je na poslednjem sastanku u stranci rekao da očekuje od naprednjaka da budu jedinstveni i da se nada da će stati iza njega. Zbog toga su funkcioneri odmah počeli da rade na pripremi skupova podrške koji bi trebalo uskoro da se organizuju širom Srbije, a u planu da jedan bude i ispred Skupštine na dan održavanja sednice”, objašnjava naš izvor.

Podsetimo, situacija sa Kosovom dodatno se ubrzala poslednjih nedelja, a sve se „zakuvalo“ nakon dugo najavljivanog Vučićevog sastanka sa petorkom – predstavnicima SAD i EU koji su prema rečima predsednika pred Srbiju postavili ozbiljan ultimatum.

Onda je o pritiscima Zapada Vučić obavestio svoje stranačke kolege na vanrednom sastanku u SNS. Navodno se neko usudio i da se usprotivi Vučiću, a on je rekao da je spreman da se povuče ako neko misli da ume bolje i zatim, preneli su režimski mediji, demonstrativno napustio sastanak. Sa njim i predsednik IO NS Darko Glišić, koji se naknadno uključio u program emisije “Hit tvit” na Pinku, gde je rekao da će ukoliko Vučić ostane pri onome što je izgovorio, to značiti kraj za SNS, te da ništa neće imati smisla ukoliko on ne ostane da vodi stranku.

Ubrzo su naprednjaci po društvenim mrežama, kao po komandi, počeli da objavljuju fotografije vukova, a ceo perofrmans trebao da bude „vetar u leđa“ Vučiću da potpiše sporazum sa Prištinom. Baš u tu svrhu se plraniraju i skupovi podrške.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆ UDARIO NA VULINA: Evo zašto mu je zasmetao, SVI POČELI DA NAPUŠTAJU VUČIĆA

Urednik

UREDNICA RTS-a UNIŠTILA VUČIĆA KAO NIKO DO SAD: Evo šta je rekla, IZJAVA KOJA SVE OBJAŠNJAVA

Urednik

ODLUČENO: Ovaj čovek preuzima SNS od Vučića, ON JE VUČIĆEVA NAJVEĆA GREŠKA

Urednik