10.5 C
Belgrade
25. Marta 2023.
Politika

BIVŠI MINISTAR NESTAO IZ JAVNOSTI: Svi u šoku kada je nestao, A ON ZARAĐUJE OGROMAN NOVAC OD NAS

Žarko Obradović, visoki funkcioner SPS koji je bio ministar obrazovanja u nekoliko vlada, od sredine ove godine je na funkciji ambasadora Srbije pri OEBS-u i drugim međunarodnim ogranizacijama Beču. Njegova mesečna plata na toj poziciji je veća od 5.000 evra.

Žarko Obradović je u politici duže od 30 godina. Iako nije imao diplomatskog iskustva, on je u maju ove godine, nedugo nakon izbora imenovan za ambasadora.

Obradović je šef Stalne misije Srbije pri OEBS-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču, a prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, njegova mesečna zarada sada iznosi 5.036 evra.

Iako se nalazi na visokoj diplomatskoj funkciji u drugoj zemlji, sudeći po zvaničnim podacima Agencije, on i dalje radi kao profesor na Fakultetu bezbednosti u Beogradu i tamo prima platu oko 208.000 dinara.

Bio je gotovo na svim visokim državnim funkcijama. Kako je objavio Istinomer, od punoletstva je bio član Saveza komunista Jugoslavije, a od tridesete godine je u Socijalističkoj partiji Srbije.

Duže od 10 godina obavljao je poslaničku funkciju u Skupštini Srbije, bio je na pozicijama zamenik ministra za lokalnu samoupravu i za visoko obrazovanje.

U nekoliko mandata bio je ministar prosvete, a prvi put na tu funkciju dolazi 2008. godine. I nakon promene vlasti, 2012, nastavio je da vodi isto ministarstvo, ali je smenjen 2013. godine u rekonstrukciji zbog afere „Mala matura“.

Nakon toga vratio se u Skupštinu Srbije i od tada pa do maja ove godine je bio poslanik u republičkom parlamentu.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Evo kada i kako su braća Vučić proslavila prvu milijardu, KAKVO PONIŽENJE NARODA

Urednik

NAJVEĆI SKANDAL ZORANE MIHAJLOVIĆ DO SAD: Ugrozila čitavu Srbiju zbog profita, NAROD BESAN

Urednik

ĐILAS NA RTS SPASIO VUČIĆA: Zajedno sada deo vlasti, NA OVOM PITANJU GA MOGAO SRUŠITI – ON GA PODRŽAO

Urednik