9.6 C
Belgrade
27. Marta 2023.
Politika

BLIZU TUČE NA SASTANKU SNS: Evo ko je bio u klinču, OVO MU NIJE MOGAO OPROSTITI – VUČIĆ BESAN NA NJIH

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i i bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić imali su žestok obračun na jednom od sastanaka SNS, koji je pretio da preraste u ozbiljan fizički sukob. Kako saznaje Nova.rs, fizički obračun sprečen je zahvaljujući reakciji prisutnih, a kao razlog zbog čega je Šapić “izgubio živce” navode se Vesićeve reči koje mu je uputio tokom sastanka naprednjaka održanog ranije ovog meseca.

Šapić i Vesić mesecima imaju trzavice u odnosima, od kojih su neke i javno iznošene, naročito od kada je Šapić ušao u SNS, tj. od kada je viđen za prvog čoveka Beograda.

Njihov sukob doživeo je kulminaciju ranije ovog meseca, na sastanku SNS u Beogradu, kada je najpre došlo do verbalnog obračuna dvojice funkcionera stranke. Prema informacijama do kojih je došla „Nova“, Vesić je prvo krenuo da osporava sposobnosti Šapića, nakon čega je Šapić burno reagovao i nasrnuo na Vesića.

Ozbiljniji fizički obračun sprečili su, kako saznajemo, prisutni na sastanku, koji navode da je Šapić bio besan zbog Vesićevog pokušaja da ga omalovaži.

“Šapić je došao na sastanak na kom su, pored Vesića, bili još neki viđeniji članovi stranke. U jednom momentu su ušli u raspravu i Vesić ga je nazvao neobrazovanim čovekom i neznalicom. To je razljutilo gradonačelnika, koji više nije mogao da kontroliše svoje emocije i reagovao je prilično burno… Malo je falilo da dođe do fizičkog obračuna”, naglašava naš izvor iz vladajuće partije.

Situacija se ubrzo smirila, a nakon sastanka Vesić je nastavio da provocira gradonačelnika Beograda objavama na društvenim mrežama.

“Nova” je kontaktirala aktere ovog incidenta, kako bi ponudili svoju stranu priče, ali nijedan od njih nije želeo da odgovori na pitanja koja su im poslata.

Podsetimo, sukob između Vesića i Šapića datira još od najava da će tadašnji prvi čovek Novog Beograda integrisati pokret SPAS u SNS. On je govorio da ukoliko bude bio opcija za gradonačelnika Beograda neće u svoj tim uključiti tadašnjeg zamenika Gorana Vesića.

U svojim odgovorima Vesić je često govorio da Šapić mora da nauči da bude deo tima i da ne može da određuje ko će sa kim da sarađuje.

Njihovi putevi u Beogradu razdvojili su se nakon što je Šapić preuzeo fotelju prvog čoveka prestonice, a Vesić već “kaparisao” mesto u novoj Vladi. Umesto smirivanja tenzija, verbalni sukobi nastavljeni su tokom gostovanja Vesića i Šapića na televizijima kada su obojica koristili priliku da “podbodu” onog drugog.

Šapić je govorio da je Vesić obećavao kule i gradove, te da je pošteno reći ljudima da to ne može da bude ostvareno. Navodio je primer poput poklanjanja tableta kao iluzornih, čime je potrošena ogromna količina novca, zbog čega nema dovoljno novca za druge projekte u gradu.

“Mi sada imamo problema, naročito u tim prigradskim i rubnim opštinama gde je bviši zamenik išao sa onom sovjom prikolicom i obećavao ljudima svašta, obećavao kule i gradove”, izjavio je Šapić i dodao:

“Konkretno, postoje mnoge stvari koje je ljudima obećavao u rubnim opštinama, išao je i obećavao kanalizaciju, a mi imamo problem kanalizacije u Borči. Obećali su kanalizaciju u Borči pre četiri ili pet godina, a nakon toga ni tender nije prošao, ali i kad prođe, najmanje godinu i po dana traje projektovanje kanalizacije. Ne možete da odete i kažete ‘uvešćemo kanalizaciju, pomoći ćemo da asfaltirate puteve’ mislim to su prosto stvari, ima na stotine, a možda čak i na hiljade zahteva od raznoraznih ljudi naročito u prigradskim opštinama”, rekao je Šapić prilikom jednog od gostovanja.

Sa druge strane, Vesić je neretko koristio priliku da se na Tviteru pohvali kako je Beograd izgrađen u prethodnih 10 godina, ističući u prvi plan spomenik Stefanu Nemanji. Naveo je da se Savski trg u to vreme nazivao “štajga” i dodao da su za to bili zaslužni pametni gradonačelnik i njegovi pomoćnici, aludirajući i na Šapića.

Da je sukob Vesića i Šapića dugog trajanja potvrđuje i situacija iz 2018. godine kada je Vesić  upozoravao građane da ne bi trebalo da veruju Šapiću, a tvrdnje da se u vreme bivše vlasti gradilo više nego za vreme naprednjaka, opisao je kao najobičnije laži.

“Ðilas i Šapić nisu umeli da grade za Beograd, već su gradili i radili za sebe. Osim što stalno obmanjuju narod, Ðilas i Šapić jedino umeju i znaju da zarade za sebe. To je i motiv njihovog povratka u politiku i razlog zašto žele da se ponovo dočepaju ponovo gradske kase koje je ponovo puna”, poručivao je on.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆ SRUŠIO DAČIĆA I UZEO MU MANDAT: Evo koga dovodi na njegovo mjesto, SUKOB SVE VEĆI SADA

Urednik

ŠOK: Pre par meseci organizovao proteste protiv Vučića – SADA DOBIJA OVU FUNKCIJU

Urednik

DAČIĆ NIKADA NIJE BIO JAČI: Pogledajte koju funkciju sada dobija, OVO NIKO NIJE OČEKIVAO

Urednik