5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Srbija

BLOKIRANA SRBIJA: Brojni policajci nisu uspeli, BEOGRAD SADA ČEKA HAOS – VUČIĆU NIJE DOBRO KAD JE OVO VIDEO

Meštani Lukovca blokirali su danas put Valjevo – Lajkovac zbog najave istraživanja litijuma kompanije “Evrolitijum” u ovom kraju. U ovom mestu trenutno su dve aktivne bušotine, kaže nam Dragan iz Lukovca, i dodaje da je do sada bilo još četiri gde se kopalo.

Kako blokada izgleda pogledajte OVDE.

„Prve bušotine su se pojavile još pre 15 godina, samo što tada niko nije znao šta je to“, dodaje nam Dragan.

Nedaleko od mesta okupljanja, naša ekipa je prolaskom kroz selo zatekla i tri policijske marice sa policajcima unutra i jednim policijskim automobilom parkiranim u jednoj sporednoj ulici nedaleko od mesta okupljanja.

Jedna meštanka koja je u tom trenutku prolazila navela nam je da se “policija uvek pojavi kada se dogovoraju preko jedne društvene mreže i da dođu i pre samih meštana”. Meštani u znak protesta planiraju da blokiraju put Valjevo – Lajkovac. Na “terenu” je i aktivitskinja i glumica Bojana Novaković:

“Moja poruka je da poljoprivredna inspektorka mora svoj posao da shvati ozbiljno. Da zabrani pripremu za bušotine na zemljištu koje nije prenamnjeno i koje je i dalje poljoprivredno. Ne mogu dva čoveka koja primaju novac od kompanije da budu odgovorna za zdravlje celog kraja”, rekla je za Nova.rs Novaković.

Ćuta: Blokiraćemo Gazelu

“Firma Eurolitijum i dalje nastavlja sa trovanjem zemlje na području Lukavca, na mestu gde su zaboli sonde ljudi su ostali bez vode koja je zatrovana borom. Sud je zabranio i presudio da je Eurolitijumu na tom području zabranjeno da vrši istražne radnje, a onda su se setili da to isto rade na razmaku od manje od 500 metara. Nije im malo što su zatrovali vodu Cvetku Jovanoviću, pa se sada pomerili za 500 metara da zagade drugo. U kojoj to zemlji je dozvoljeno da se ljudima truje voda?”, rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je onda dodao: “Blokiraćemo i Gazelu ako se nastavi ovako”.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

AMERIČKI AMBASADOR POSLAO PORUKU KOJA ĆE MNOGE NALJUTITI U SRBIJI: Evo šta nam je poručio

Urednik

EKSKLUZIVNO Otkrivamo plan EU za Srbiju i koja zemlja NAM SADA PRAVI PROBLEM

Urednik

VELIKI PROTEST U BEOGRADU: Besni demonstranti blokirali saobraćaj, KRENULI PREMA VUČIĆU- MOŽE LI IH NEKO ZAUSTAVITI?

Urednik