11.2 C
Belgrade
26. Marta 2023.
Srbija

BOMBA IZ RUSIJE: Rusi otkrili koji Vučić funkcioner je u Rusiji sakrio 297 miliona dolara

Guvernerka Jorgovanka, kao vile iz dečijih bajki i filmova, naivnog izraza okovana zlatom, platinom…Prebogata Jorgovanka Alisa iz siromašne zemlje čuda – Srbije. Na tajnom računu u banci Majčice Rusije guvernerka J. Tabaković drži stotine miliona evra. Čijih? Njenih, ili državnih ili SNS-ovih? Jorgovanka kao kolateralna šteta, njen bankovni račun je ubedljivo najveći, a ostali evropski političari su smešni milioneri u odnosu na nju… Da li je ”haker” ostale parajlije iz Srbije izostavio, čekajući razvoj događaja. Koliko je težak Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice. Klupko počinje da se odmotava

M. G.

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković ima na tajnom računu u jednoj ruskoj bankama čak 297 miliona dolara, objavili su moskovski hakeri!

Jorgovanka Tabaković je na ovom spisku bogatija i od mnogih uglednih političara razvijenih zemalja Evropske unije, čija su imena takođe na spisku osoba koji u Rusiji kriju novac.

Sada neće moći da povuku, podignu te silne novce sa svojih računa

Ruski haker MatrixRU tvrdi da mnogi evropski lideri čuvaju svoj novac u Ruskim bankama i da je moguće da neće moći da povuku novac sa svojih računa zbog sankcija Rusiji.Na spisku su poznata imena, nemački kancelar Olaf Šolc na svom računu ima dva miliona dolara, dok je italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo znatno bogatiji i raspolaže cifrom od 31 milion. Na spisku se našla i ministarka odbrane Francuske Florans Parli koja na računu ima 14 miliona dolara, kao i bivši ministar finansija Poljske Tadeuš Koščinski sa 500.000 dolara na računu.

Ogromno bogatstvo i bahato razmetanje: Samo satovi i naočare Jorgovanke Tabaković staju hiljade evra, a o nakitu da i ne govorimo

Jorgovanka je kolateralna šteta poznatog Ruskog hakera MatriksRU

Međutim, niko od evropskih lidera ne može da se uporedi sa guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, koja prema tvrdnjama ruskog hakera, na svom računu ima 297 miliona dolara.

Namera ruskog hakera bila je da diskredituje evropske lidere. Stiče se utisak da je Jorgovanka Tabaković samo “kolateralna šteta”.

Na ove tvrdnje još uvek nema reakcije guvernerkle Jorgovanke Tabaković.

Narodna banka Srbije o „ruskim milionima guvernerke Tabaković

”Neistiniti navodi i širenje lažnih vesti”

Narodna banka Srbije munjevito je reagovala posle objave da guvernerka Jorgovanka Tabaković na bankovnim računima u Rusiji ima skrivenih 297 miliona dolara.

Iz NBS stigao je odgovor: „Radi se o potpuno neistinitim navodima koji nisu utemeljeni u bilo kakvim dokazima. Narodna banka Srbije se već obratila nadležnom tužilaštvu radi ispitivanja ovog slučaja i pronalaženja krivca za širenje lažnih vesti”.

Umesto da se istraži na koji je način opljačkala 297 miliona, ili čije to pare čuva, Jorgovanka traži da se pohvataju oni ”koji šire lažne vesti”.

Evropski lideri boranija za Jorgovanku

Na spisku su poznata imena, nemački kancelar Olaf Šolc na svom računu ima dva miliona dolara, dok je italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo znatno bogatiji i raspolaže cifrom od 31 milion. Na spisku se našla i ministarka odbrane Francuske Florans Parli koja na računu ima 14 miliona dolara, kao i bivši ministar finansija Poljske Tadeuš Koščinski sa 500.000 dolara na računu.

1

Dragoslav Petrović krio na računu dva miliona franaka

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv bivšeg pokrajinskog sekretara zbog „Švajcarskih tajni”

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je postupak protiv Dragoslava Petrovića, bivšeg sekretara i potpredsednika Vlade Vojvodine, nakon što je KRIK u okviru međunarodnog projekta „Švajcarske tajne” otkrio da je Petrović imao račun u Švajcarskoj (banka Kredit Suis) sa gotovo dva miliona franaka. Petrović je ranije za KRIK rekao da nikad nije imao račun u ovoj zemlji i da su mu „svašta podmetali”.

Dragoslav Petrović je sumnjičen za korupciju još dok je bio na funkciji

Iz Višeg tužilaštva navode da će proveriti otkrića o tome da je Petrović posedovao račun u Švajcarskoj i na njemu gorovo dva miliona franaka.

„S obzirom na to da su za nas ovo nova saznanja, formiran je predmet kroz koji ćemo, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, izvršiti provere navoda iz dostavljenih tekstova”, piše u odgovoru tužilaštva.

Petrović je račun u švajcarskoj banci „Credit Suisse” otvorio 2010. godine. Na računu je krajem 2015. bilo gotovo dva miliona švajcarskih franaka (1,7 miliona evra). U vreme kada je otvorio račun Petrović je bio na javnoj funkciji.

On je od 2004. do 2014. godine bio pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, a poslednje dve godine tog mandata i potpredsednik Vlade Vojvodine. Petrović je na ovim funkcijama bio u vreme vlasti Demokratske stranke. Ova istraga tužilaštva je u toku.

KAD VLAST I MOĆ UDARE U GLAVU.- Jorgovanka pozira u stotine poza kao francuske carice i princeze… Možda joj je uzor Marija Antoaneta

KRIK je među klijentima banke iz Srbije pronašao i Vuka Hamovića, trgovca električnom energojim, a na računu u Švajcarskoj imao 12,5 miliona franaka, Zorana Drobnjaka, direktora državne firme „Putevi Srbije” sa pola miliona franaka, Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, (trgovca kojem se sudi zbog međunarodnog šverca kokaina) sa bankarskim računom vrednim milione franaka, Bojana Krišta, nekadašnjeg direktora Državne lutrije Srbije i beogradskog aerodroma sa dva miliona franaka…

Izvor: magazin tabloid

Pročitajte

VELIKI PROTEST U BEOGRADU: Zašto se ovo pokušava sakriti, OVA SCENA S PROTESTA POKAZUJE ONO ČEGA SE VUČIĆ PLAŠI

Urednik

ŠOKANTNO: Hrkalovićka i Stefanović drže Vučića u šaci – EVO ŠTA POSEDUJU I KAKAV SU DIL NAPRAVILI SA AMERIMA

Urednik

Poljoprivrednici besni: Blokirali ulaz u grad, POLICIJA NIJE USPELA DA ZAUSTAVI OVO – POGLEDAJTE ŠTA SE DESILO

Urednik