2 C
Belgrade
28. Marta 2023.
Srbija

BORBA I DALJE TRAJE: Narod se bori sa Vučićevim investitorima, HOĆE DA UZMU VELIKO PRIRODNO BOGATSTVO

Po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, pripadnici policije prisutni su na planini Starica kod Majdanpeka i, kako navode, prate dešavanja. To je usledilo nakon što je kompanija Ziđin optužila aktiviste da su fizički napali jednog od radnika i zapalili vrednu mašinu. Iz Majdanpeka aktivista pokreta „Ne dam“ Mladen Vladić za N1 poručuje da aktivisti nemaju nikakve veze sa napadom na radnika. On ističe i da je za aktiviste ključno da se ispita ko je demolirao njihov kamp, kao i ko su ljudi sa fantomkama i sa krimininalnim dosijeima koji obezbeđuju Staricu.

Video pogledajte OVDE.

„Ja sam jedan od poslednjih koji su preksinoć napustili kamp na Starici pred mrak, a tamo je ostalo između 30 i 50 radnika, bageri, bušilice, kamioni, non-stop se radilo, džipovi, lada niva sa obezbeđenjem, kombi…Oni su ostali kad sam napustio predveče kamp, a posle par sati čujemo da je tu jedan jedini radnik ostao sam, što je nemoguće, jedan jedini Kinez na vrhu planine i da se pojavljuju tri navodna fantomaša. Mi u njihove priče uopšte ne verujemo, u pitanju je loša i nemaštovita režija“, rekao je Vladić.

„Nama je glavno pitanje ko je demolirao kamp, ko je slomio barjak i zastavu bacio niz liticu“, rekao je Vladić i dodao da je posle toga došla policija da izvrši uviđaj i da aktivisti čekaju na odgovor na pitanje ko je to uradio sa kampom.

Ističe da se aktivisti nenasilnim metodama bore i onemogućavaju miniranja, a da noću nisu tamo jer se ne sme minirati po mraku. Ipak i to, je, kako dodaje, prekršeno, pa su iz Ziđina to nekoliko puta radili i u osam uveče.

„Ko nosi i plaća fantomke, oni kažu da ih plaća Ministarstvo, ministarka je to demantovala…Kakva se to kriminogena lica kriju iza fantomki, to javnost treba da čuje“, rekao je Vladić.

Dodao je da ministarka nije posetila kamp, niti Staricu i da je obmanula javnost.

„Mi smo dali garancije za njen a ona je odvela u maglu na suprotnu stranu i novinare i aktiviste i struku“, rekao je Vladić.

On naglašava da aktivisti nisu sigurni ni u rad Osnovnog, ni u rad Višeg javnog tužilaštva u Negotinu i zahtevaće pomoć i intervenciju bilo koga „od Beograda pa do izvan granica zemlje“.

Najavio je da će u četvrtak u 11 sati na Starici biti i ekološki sastanak, orgaizovaće se skupštinski odbor za ekologiju kojim predsedava Aleksandar Jovanović Ćuta, a na njega je pozvana i stručna javnost.

On je još jednom nadležne upitao ko na Starici nosi i fantomke i ko „režira takve loše kineske filmove“.

Pročitajte

POBUNA SRPSKIH SELJAKA: Andrej Vučić nam otima zemlju– krećemo u borbu za odbranu zemlje protiv braće Vučić!

Urednik

U EPS-U POBUNA: Radnici kreću u štrajk, VUČIĆEV KUM IH POKUŠAO PREUZETI PREKO SVOG ČOVEKA, SLEDI PROTEST

Urednik

BRITANCI OBJAVILI DA VUČIĆ LAŽE: Evo šta je slagao, OPTUŽEN ĆE SADA BITI ZA STRAŠNU STVAR

Urednik