7.3 C
Belgrade
26. Marta 2023.
Politika

Boško Obradović: Onaj ko želi da uvede sankcije Rusiji zapravo želi da srpski narod i državu uvede u rat

U vezi sa zahtevom predsednika Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine i visokog funkcionera SSP Borka Stefanovića da se Narodna skupština izjasni u prilog uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji u „formi usaglašavanja“ sa spoljnom politikom EU, Srpski pokret Dveri izražava oštro protivljenje jednoj ovakvoj inicijativi.

Svako ko ovakvu inicijativu predlaže ili za nju glasa u Narodnoj Skupštini priziva rat i zalaže se za uvođenje Srbije u rat na strani NATO pakta protiv Rusije. To je duboko suprotno našim nacionalnim i državnim interesima jer je Rusija prijateljska i saveznička zemlja koja predstavlja garant našeg suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i energetske bezbednosti.

Ovo bi bio slučaj bez presedana da se uvode sankcije strateškom partneru. To znači da je ovo inicijativa koja želi da Srbija sama sebi uvede sankcije i radi na svoju štetu. Upozoravamo da je uvođenje sankcija Rusiji apsolutno suprotno borbi za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije i da onaj ko se zalaže za sankcije Rusiji verovatno u drugom koraku planira i priznanje lažne države Kosovo.

Svaka takva odluka bila bi nametnuta protivno volji preko 90% građana Srbije. Uvođenje sankcija Rusiji bila bi duboko nelegitimna odluka, jer niko od onih koji to sada predlažu nije za to potražio podršku naroda na nedavno održanim izborima, ispravno i dobro znajući da je nikada neće dobiti. Zato sada isti ti traže podršku od zapadnih ambasadora, koji se ponašaju kao kolonijalni upravnici Srbije i koji su pravi kreatori ove inicijative, a sada traže one koji će raditi u tom pravcu.

Srpski pokret Dveri je za mir, a ne za rat u formi uvođenja sankcija Rusiji i stajanja na stranu NATO pakta u otvorenom ratnom sukobu sa Rusijom. Mi smo za vojnu i političku neutralnost naše države u ovim teškim vremenima. Smatramo da bilo koja nova vladajuća većina u Skupštini i Vladi nema pravo na donošenje ovakve odluke za koju građani nisu glasali na izborima. Za bilo kakvu promenu dosadašnje politike prema Rusiji moraju da se pitaju građani na referendumu, a ne da se donose odluke pod priticima američkog ili nekog drugog zapadnog ambasadora, kao što smo to videli u slučaju održavanja zabranjene gej parade.

Pročitajte

EVO KAKO VUČIĆ PRAVI HAOS: Ovim namerno izaziva velike nemire i haos, OVO ĆE BITI KATASTROFA

Urednik

VUČIĆU SADA PADA REJTING: Na ovom pitanju može pasti s vlasti, SNS GA NAPUŠTA ZBOG OVOG

Urednik

UDARNA VEST: Uhapšen jedan od najbližih saradnika predsednika, OPTUŽEN ZA OSNIVANJE KRIMINALNE GRUPE

Urednik