3.9 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Politika

Boško Obradović: Paket hitnih ekonomskih mera

Živimo u najkorumpiranijoj, najskupljoj i najneefikasnijoj državi u Evropi, a novac građana Srbije, nepotrebno se troši na stadione, gondole, jarbole, novogodišnje ukrase i posebno problematične subvencije stranim kompanijama i preplaćene infrastrukturne radove.

Piše: Boško Obradović

Patriotski blok na čelu sa Srpskim pokretom Dveri i Pokretom obnove Kraljevine Srbije donosi sledeće mere za sve građane i domaće preduzetnike koji su nepravedno diskriminisani i oštećeni pod ovom i prethodnom vlašću:

Umesto dosadašnjih subvencija i poreskih olakšica koje su išle isključivo ka stranim kompanijama državna sredstva preusmerićemo u podršku domaćim privrednicima, preduzetnicima i frilenserima.

Porez na zarade zaposlenih smanjićemo na ispod 50%.

Žene preduzetnici dobiće ista prava na naknadu za trudnička i porodiljska odsustva kao i druge zaposlene žene. Žene koje imaju decu do sedam godina starosti neće raditi noćnu smenu. Nedelja će biti neradan dan i u privatnom sektoru.

Svim penzionerima kojima su smanjene penzije država će vratiti oteto sa kamatom. Svim građanima koji napune 40 godina radnog staža, a nisu ispunili starosnu granicu za odlazak u penziju, neće zbog toga biti trajno umanjene penzije. Minimalna penzija u Srbiji biće 200 evra i važiće i za starije od 65 godina koji nemaju nikakva primanja.

Država Srbija staće na stranu oštećenih bankarskih klijenata kojima su banke godinama protivzakonito naplaćivale troškove obrade kredita i oni će biti obeštećeni.

Svim radnicima koji su oštećeni u pljačkaškim privatizacijama država će garantovati povezivanje radnog staža, isplatu zaostalih zarada i jubilarnih nagrada.

Osobe sa hendikepom biće predmet posebne podrške države u cilju njihovog olakšanog školovanja i zaposlenja. Država će obezbediti novac za lične pratioce i članove porodice koji se brinu o osobama sa hendikepom, posebno za roditelje teško bolesne dece.

Mladima će država pomoći tako što će školarine na državnim fakultetima biti besplatne, izgrađeni novi studentski kampusi za jeftinije stanovanje, dok će posebna pažnja države biti posvećena njihovom školovanju u skladu sa savremenim privrednim kretanjima, lakšem zaposlenju, obezbeđivanju početnog kapitala za pokretanje privatnog preduzetništva, kao i osamostaljenju i rešavanju stambenog pitanja. Školski udžbenici će biti besplatni, a siromašni roditelji će za svakog đaka 1. septembra dobiti od države po 10.000 dinara.

Smanjenjem akcize na gorivo za 20% cena goriva u Srbiji biće smanjena za najmanje 30 dinara svim građanima, a posebno će biti regresirano gorivo za poljoprivrednike kojima je to jedno od osnovnih sredstava za rad.

Poseban akcenat država će staviti na socijalnu i zdravstvenu zaštitu žena na selu, podršku domaćoj radinosti i ženskim zadrugama, seoskom turizmu i povratku na selo.

Tražimo podršku birača na izborima 3. aprila da bismo ovaj program sproveli u delo.

Izvor: Slobodaonline.rs

Pročitajte

VUČIĆ SPREMA NAJVEĆU IZDAJU SRBIJE DANAS: Evo šta je spremio, VELIKA IZDAJA

Urednik

DAČIĆ DEO ZAVERE PROTIV VUČIĆA: U Moskvi predstavljen plan za rušenje Vučića!

Urednik

VUČIĆA ČEKA SUĐENJE ZA TEŠKU STVAR: Ovo je sve šokiralo, VEST KOJA JE PODIGLA SRBIJU NA NOGE

Urednik