-0.2 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

Boško Obradović: Pozivamo na nacionalno jedinstvo oko odbrane i očuvanja KiM u sastavu Srbije

Današnja zajednička konferencija četiri opozicione parlamentarne političke stranke je velika i važna vest na srpskoj političkoj sceni. U ime poslaničkog kluba Srpski pokret Dveri-Patriotski blok, pružam punu podršku ovoj vrsti nacionalnog okupljanja u odbrani ključnih nacionalnih i državnih interesa. Zajedno smo uvek jači, a zajedno u tri poslanička kluba imamo 31 narodnog poslanika na osnovu osvojenih 14% glasova na izborima.

Vrlo je neobično i simptomatično kako je naš zajednički proglas dočekan na nož i od strane vlasti i od strane prozapadne opozicije. Šta im je sporno?

Što pozivamo na poštovanje Ustava Srbije, što se borimo za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, što smatramo da naš nacionalni cilj treba da bude vraćanje KiM u pun ustavnopravni poredak države Srbije? Da li je njihova politika nešto drugo ili i jedni i drugi nešto duguju zapadu?

Mi pozivamo sve na nacionalno jedinstvo oko odbrane i očuvanja KiM u sastavu Srbije i nastavljamo sa zajedničkim aktivnostima u tom pravcu. U narednim mesecima krenućemo u obilazak Srbije gde će naše četiri političke stranke, zajedno sa istaknutim srpskim intelektualcima organizovati tribine na aktuelne teme.

A jedna od njih, oko koje verujem da ćemo se uskoro iznova zajednički oglasiti, jeste stvaranje širokog nacionalnog fronta protiv uvođenja sankcija Rusiji. Za nas je apsolutno neprihvatljivo da uvodimo sankcije državi koja nam je strateški partner i garant očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Izvor: Dveri

Pročitajte

HAOS U SKUPŠTINI: Preleteli u SNS i napravili haos, EVO KO SU PRELETAČI

Urednik

UDARNA VEST: Traže da otkaže sastanak od Šolca, DA LI ĆE IMATI HRABROSTI DA URADI OVAJ POTEZ

Urednik

ŠOK UDAR DAČIĆA: Ovo niko nije očekivao od njega, PROMENIO ODMAH PLOČU – UDARAC KOJI ĆE BOLETI

Urednik