4.3 C
Belgrade
2. Decembra 2022.
Politika

BRNABIĆKA BEŽI IZ POLITIKE: Evo zašto je mandat na kratko, OTKRIVENA VELIKA TAJNA- EVO ŠTA JE POZADINA

U novinama “Nova” u ponedeljak pročitajte: Zašto je treći mandat Ane Brnabić oročen na godinu i po dana, koje namirnice su poskupele za mesec dana i koliko. Saznajte i šta o padu crnogorske vlade misli Mileta Radovanić iz Građanskog pokreta Ura.

U naslovnoj priči, „Nova“ se bavi trećim, ali oročenim mandatom nove-stare premijerke Ane Brnabić.

Odluka Aleksandra Vučića da mandat za sastav nove Vlade Srbije dodeli aktuelnoj premijerki Ani Brnabić nije iznenadila javnost, koliko informacija da će ona na tom mestu biti svega godinu i po dana, tačnije do 2024. Sagovornici „Nove“ ističu da ovakva poruka šefa srpske države ukazuje da ćemo morati ponovo na birališta, te da oročavanjem funkcija svoje saradnike Vučić drži u stanju pripravnosti, kako se ne bi previše opustili.

Ne postoji građanin u Srbiji koji nije osetio poskupljenja. Potrošačke korpe sve su manje, novčanici sve tanji, a poskupljenja ne staju. Najviše je, za poslednjih mesec dana, poskupelo meso, neke vrste čak skoro 19 odsto, kao što su pileća krilca, ali ni ostale namirnice ne zaostaju. Skuplje su i osnovne namirnice, kao i pojedine vrste povrća.

Uporedili smo cene pojedinih proizvoda, istih proizvođača u istoj prodavnici jednog trgovinskog lanca u Beogradu 20. jula i 20. avgusta i primetili poskupljenje kod gotovo svih proizvoda.

Da li smo i koliko bezbedni u vozilima javnog prevoza, pitanje koje se nametnulo posle brojnih udesa

U tekstu pod naslovom: “Srbija vapi za vozačima, a oni zbog para beže u u inostranstvo”, “Nova” se bavi i ovim problemom.

Mnogi ljudi su otišli iz naše zemlje zbog boljih uslova rada i veće plate, a neki su otišli da se bave nekim drugim poslom, jer je to težak i odgovoran posao, kaže Milan Vujanić, saobraćajni stručnjak.

Eko tema koja je rezervisana za ponedeljak, donosi uznemirujuću priču o potrošnji vode u Srbiji.

Zbog bušnih vodovoda trpimo nestašice vode, restrikcije i havarije: Na putu do potrošača u Srbiji nestane 35 odsto pijaće vode

U Nacionalnoj strategiji upravljanja vodama postavljeno kao cilj da se do 2034. godine prosečni gubici na mreži svedu na prihvatljivih 25 odsto.

Nova donosi i intervju sa proslavljenim glumcem Slobodanom Bodom Ninkovićem – dobitnikom ovogodišnje nagrade za najbolju mušku ulogu „Car Konstantin“ koja mu je uručena na zatvaranju 57. festivala glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu.

U ovoj brzini koja nam je sada nametnuta, u ovom hlađenju kontakata, u ovom nekom užasnom trčanju ka površnosti, bojim se da su uslovi za bavljenje glumom i umetnošću užasno teški, kaže glumac Boda Ninković.

Nevena Radosavljević pokrenula sopstvenu zanatsku pivaru: Plavuša iz Trstenika čije pivo bi probali i oni koji ga ne vole.

Nakon završenog Poljoprivrednog fakulteta, ona nije uspela da nađe posao u struci, a kako nije želela da odustane od svoje diplome, odlučila je da započne proizvodnju piva.

Nova donosi i intervju sa Bogdanom Bogdanovićem, proslavljenim košarkašem, koji zbog povrede neće igrati na Evropskom prvenstvu.

– Iskreno, s ekipom sam jer se mi svi družimo, imamo dobru hemiju i atmosferu tako da se ne osećam kao da nisam tu. Krivo mi je što ne možemo da igramo zajedno, ali dobro je biti i navijač ponekad – kaže Bogdanović za “Novu”.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

EKSKLUZIVNO: Evo šta je istina o dva miliona evra u kešu u Ljajićevom autu, OVO JE UDARNA VEST

Urednik

VUČIĆ PRIZNAO DA SU KRALI ROBNE REZERVE: Evo kako je od kampanje do sad nestalo, OVO JE SKANDAL

Urednik

OVO NIKO NIJE PRIMETIO: Pogledajte šta je Vučić uradio na Vidovdanskoj svečanosti, OVO NIKO NIJE OČEKIVAO

Urednik