28.4 C
Belgrade
26. Juna 2022.
Politika

BRNABIĆKA ISMEVA RADNIKE FIAT-a: Evo šta je rekla, NAPRAVILA JOŠ VEĆI GNEV I DOBILA BRUTALAN ODGOVOR

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je izjavila da radnici Fijata uvek mogu da dođu u Vladu Srbije kako bi se pregovori nastavili.

„Da budem iskrena, ne znam šta radnici čekaju. Radnici su prekinuli pregovore i rekli da su pregovori u Vladi Srbije završeni. Ja sam rekla da nisu završeni. Mi smo u Vladi, mogu uvek da dođu i da nastavimo pregovore“, poručila je premijerka.

Brnabić je istakla da ne zna zašto su radnici Fijata izašli da protestuju „uprkos onome što je dogovoreno“.

„A dogovoreno je bilo da konačnu odluku o visini otpremnina za one koji su tehnološki višak ili o alternativama za one koji ne žele da idu u inostranstvo, donesemo i dogovorimo nakon što proces prijavljivanja za inostranstvo bude završen. Nikako pre toga, zato što bi pregovori o otpremninama pre toga bilo u direktnoj suprotnosti toga što imamo kao interes, a to je da Stelantis zadrži što više radnika i da što pre krenu u proizvodnju električnog automobila“, rekla je Brnabić.

Premijerka kaže da ne može nikoga da natera da razgovara i pregovara.

“Ja sam tu, znaju gde sam. Tu sam dan, noć, vikend, kako god. Ne vidim šta traže na ulici umesto u Vladi Srbije”, istakla je Brnabić i ponovila da Vlada nije napustila pregovore, već su to učinili radnici.

Izvor: n1

Pročitajte

SADA JE GOTOV: Vulin napao stranog diplomatu, NAPRAVIO VELIKI SKANDAL -NEĆE BITI DEO VLADE

Urednik

VUČIĆU NIJE DOBRO KAD JE OVO VIDEO: Više od deset hiljada ljudi skandira protiv njega, BEOGRAD MU JE REKAO ŠTA MISLI O NJEMU

Urednik

Ako Vučić ovo uradi sutra u Srbiji će biti haos, OVO SE NE SME DESITI – STANJE NAPETO

Urednik